Technisch duo NEC moet nu wel gaan puzzelen

Voor het eerst sinds hun aantreden moet het technische duo van NEC serieus puzzelen bij het maken van een opstelling voor het duel tegen FC Utrecht.

Grootste probleem voor Ron de Groot en Wilfried Brookhuis is de schorsing van Björn van der Doelen. Niet alleen omdat de Brabander aan een ijzersterk seizoen bezig is, maar ook omdat zijn vervanging nogal wat gevolgen kan hebben. Het trainerskoppel van NEC was er gisteren nog niet uit. De spelers, die gisteren genoten van een vrije dag, krijgen pas vanmorgen te horen wat er uit de hoge hoed wordt getoverd. „Het gaat erom dat we zoveel mogelijk balans in de ploeg krijgen“, aldus Brookhuis.


De meest voor de hand liggende oplossing is het doorschuiven van rechtsback Wielaert. De toekomstige NAC’er begon het seizoen als verdedigende middenvelder en wil ook in Breda op die positie gaan spelen. Indien Wielaert een linien opschuift, komt Nalbantoglu als vleugelverdediger in de ploeg.


Een andere optie is Takak. De huurling van PSV kan ‘met de punt naar achteren’ spelen, maar is in defensief opzicht minder sterk dan ‘Doelen’. Om die reden zou het in dat geval niet onlogisch zijn om Tininho in de ploeg te brengen en Jones achter de spitsen te posteren. Nadeel van die operatie is wel dat het halve elftal door elkaar gegooid wordt.


Ook Andrzej Niedzielan is er morgenmiddag vanwege een schorsing niet bij. De vervanging van de Pool zal minder hoofdbrekens kosten. Guillano Grot is fit en zal ongetwijfeld aan de zijde van Denneboom aan de aftrap verschijnen.


NEC ontmoet morgenmiddag in De Galgenwaard een directe concurrent in de strijd om de play-offs. FC Utrecht staat twee punten achter de nummer vier uit Nijmegen. Bij een nederlaag kan NEC zomaar een plaats of drie, vier zakken. Zijn karakter getrouw houdt De Groot zich verre van speculaties. „Er zijn nog elf wedstrijden te spelen en er zijn nog zo veel ploegen die meedoen om de play-offs. Let maar op, ook Roda JC komt er aan. Daarom blijf ik ook nuchter bij al die verhalen over het feit dat wij ook volgend seizoen voor de groep moeten staan. Als je een paar keer verliest, hoor je daar niemand meer over.“


Ook Utrecht-coach Foeke Booy kent personele problemen, vooral in de defensie. Cornelisse en Schut zijn langdurig uitgeschakeld. Daar staat tegenover dat doelman Terol hersteld is en de plek onder de lat weer overneemt van Grandel.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan