Het blijft dringen in de subtop

De strijd om de play-offs lijkt sterk op een palingfuik. De beesten krioelen door elkaar en telkens komt er een ander bovendrijven in de glibberige kluwen.

NEC, tot gisteren vierde op de ranglijst, boekte een verdienstelijk resultaat door een punt te pakken bij concurrent FC Utrecht (1-1). Desondanks zagen de Nijmegenaren drie andere gegadigden (Heerenveen, Ajax en FC Groningen) voorbij komen.


De verschillen in de subtop blijven echter klein. Met nog tien speelronden te gaan komen minstens vijf clubs serieus in aanmerking om zich samen met AZ en Feyenoord te plaatsen voor de extra reeks wedstrijden om het tweede Nederlandse Champions League-ticket.


Utrecht en NEC gebruikten het onderlinge duel ook om een kater van zich af te spelen. De thuisploeg, die dit kalenderjaar nog geen thuiswedstrijd heeft gewonnen, ging afgelopen woensdag onverdiend onderuit tegen PSV. NEC kende een nóg pijnlijker optreden tegen Feyenoord. De Nijmegenaren gaven tegen Feyenoord in de slotfase twee domme tegengoals – en daarmee drie punten – weg.


Behalve hoofdpijn hield NEC aan de midweekse wedstrijd ook twee schorsingen over. Rutger Worm nam de plaats in van clubtopscorer Andrzej Niedzielan. De Nijmegenaar, jong en zo brutaal als de beul, voldeed aan de verwachtingen en scoorde zelfs. Middenvelder Björn van der Doelen bleek lastiger te vervangen. Rob Wielaert deed het niet slecht als verdedigende middenvelder, maar is niet de aanjager die ‘Doelen’ dit seizoen zo vaak is. Wielaert liep trouwens tegen zijn zevende gele kaart aan. Daardoor zal Nalbantoglu vrijdag tegen FC Twente opnieuw als rechtsback fungeren.


Ondanks de aderlatingen greep NEC op het gladde veld van De Galgenwaard meteen het initiatief. De bezoekers kregen ook de eerste kans (Jones, na een combinatie met Worm). Het was halverwege de eerste helft echter Utrecht dat de leiding nam. De Nijmeegse defensie reageerde veel te lauw bij een verre inworp van Van den Bergh, waardoor Caluwé de bal met de schoenpunt achter doelman Babos kon prikken: 1-0.


NEC kreeg de gelijkmaker eveneens in de schoot geworpen. Bij een vrije trap van Jones probeerden de meeste Utrechters de buitenspelval open te zetten. De ontstellend zwakke Broerse dacht daar anders over, kreeg de bal ook nog eens totaal verkeerd op zijn hoofd, waardoor Worm vanaf een meter of tien mocht uithalen: 1-1.


Geen van beide ploegen nam genoegen met het ene punt. Toch werd het pas in de slotfase echt enerverend. De thuisclub kreeg twee grote kansen, NEC zelfs drie. De allergrootste was voor Barreto die na een slim hakje van Denneboom de hoek voor het uitkiezen had. De Paraguayaan benadrukte zijn matige vorm door de bal wild en gehaast voorlangs te schieten.


Zelfs het allerlaatste schot van de wedstrijd had de Nijmegenaren de volle winst kunnen brengen. Jones krulde een vrije trap ver buiten bereik van doelman Terol tegen de paal, Takak was net niet in staat de terugketsende bal in het lege doel te schuiven.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan