Sponsorruimte toneel opstootje na derby

Op De Gaanderij in het Goffertstadion is, naar nu pas blijkt, zondagmiddag laat gevochten. Dat gebeurde enkele uren na afloop van de streekderby NEC-Vitesse, op het moment dat de bar van de sponsorruimte net gesloten was. Er waren tijdens het opstootje nog zo’n 25 mensen aanwezig toen vier of vijf bezoekers onenigheid kregen. Volgens sommige getuigen vielen er rake klappen, van NEC-zijde houdt men het op ‘wat duw – en trekwerk’.


Niettemin zit men bij NEC danig in de maag met het voorval. Het komt vooral ongelegen vanwege de onrust onder de supporters over de door hen verfoeide ‘drooglegging’ van clubhuis De Eendracht. Daar mag voorafgaand aan risicoduels alleen zogenaamd evenementenbier worden getapt, pils met 2,5 procent alcohol. Op de tribunes is alcohol helemaal taboe. De maatregel werd opgelegd door de burgemeester, om het risico op ongeregeldheden in te dammen. Onzin, vinden de fans, want in De Eendracht is nog nooit iets noemenswaardigs gebeurd omdat er bijna alleen leden van de supportersvereniging komen.


In de sponsorruimten en op de terrassen van de loges mag rondom de wedstrijden wel gewoon gedronken worden. Dat betekent volgens de fans een tweedeling, waarbij sponsors voorgetrokken worden ten opzichte van ‘de gewone man’.


NEC weet nog niet wie de personen zijn die zondag aan het vechten waren. De club laat officieel weten dat men dat nu uitzoekt. “Maar het waren in ieder geval geen leden van de sponsorclub. Ze kunnen binnen zijn gekomen met gastenkaarten van sponsors of op een andere manier op De Gaanderij zijn geraakt. Dat zoeken we allemaal uit. Wanneer we weten wie het zijn, zal voor hen dezelfde procedure gelden als voor andere fans die zich misdragen. Dan komen ze bij de commissie stadionverboden. Wij willen dit soort mensen niet in ons huis hebben, dat is duidelijk.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan