Demouge kiest uit FC Groningen en ADO Den Haag

De voetbaltoekomst van Frank Demouge ligt waarschijnlijk in Den Haag of Groningen. De spits van NEC heeft gepraat met de profclubs uit die steden. “En het waren hele goede gesprekken.”.


De belangstelling is niet van vandaag of gisteren. “Al voor ik wist dat NEC niet met me doorging waren ze geïnteresseerd”, zegt de 22-jarige Nijmegenaar. “Ze hadden niet verwacht dat ik geen aanbieding zou krijgen, maar waren er blij mee. Ze wilden wel weten hoe het kwam.”


Over zijn blessureverleden hoefde Demouge weinig meer te vertellen. “Dat weten ze allemaal. Ze kennen ook mijn medisch dossier. Maar ik ben onderzocht in drie van de beste ziekenhuizen in Nederland en daar hebben ze niets kunnen vinden. Een operatie is uitgesloten. Daarom maak ik me ook weinig zorgen over de medische keuring.”


Demouge is erg blij met de belangstelling. “Ik ben een jaar geblesseerd geweest, maar gelukkig heb ik voldoende krediet opgebouwd. Bij allebei de clubs zeggen ze ook dat ik dit seizoen niet meer hoef te spelen. Ze weten wat ik kan en ik hoef me niet meer te bewijzen. Als ik de rest van het seizoen rustig wil revalideren, is dat geen probleem.”


De spits is er nog niet uit welke club het gaat worden. “Het is een moeilijke keuze. Het zijn twee hele mooie clubs, die allebei een nieuw stadion krijgen. Groningen in januari en ADO Den Haag waarschijnlijk een seizoen later.”


Het eerste gesprek had Demouge anderhalve week geleden met Groningen-trainer Ron Jans en manager technische zaken Henk Veldmate. Afgelopen zaterdag had hij contact met ADO-trainer Frans Adelaar. “Ik heb eerlijk tegen hem gezegd dat ik ook met Groningen in gesprek ben.”


In het hoge noorden is de concurrentie met de spitsen Erik Nevland, Glen Salmon, Jack Tuyp en Brian Pinas erg groot. Bij ADO Den Haag is de situatie heel anders. Alleen Geert den Ouden en Roy Stroeve spelen volgend seizoen zeker in het Zuiderpark.


“Bij ADO lijkt de concurrentie inderdaad minder, maar dat maakt me niet uit”, zegt Demouge. “Het zijn allebei ploegen die in een stijgende lijn zitten. Ik schat ze heel hoog in. Ik moet er eens goed over gaan nadenken. Maar het is mooi om te weten dat ik in de eredivisie kan blijven spelen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina