Demouge krikt saldo jeugd op

Jong NEC is gisteravond door een 0-4 overwinning bij de reserves van Fortuna Sittard op gelijke hoogte gekomen met koploper Jong Sparta.

De Nijmegenaren hebben weliswaar een wedstrijd meer gespeeld dan de Rotterdammers, maar het doelsaldo is sinds gisteravond beter. Over twee weken spelen beide ploegen op Spangen tegen elkaar.

De reserves van VVV-Venlo spelen een cruciale rol in de titelstrijd. De Limburgers komen maandag in De Goffert op bezoek en spelen de donderdag daarop een inhaalwedstrijd tegen Jong Sparta.

Frank Demouge had gisteravond op het slecht bespeelbare veld in Sittard met twee doelpunten een groot aandeel in de afgetekende zege. Na vijf minuten kopte de vertrekkende spits raak uit een voorzet van Thijs Hendriks: 0-1. NEC had daarna veruit het meeste balbezit, maar creëerde daarbij weinig scoringskansen.

Het duurde daardoor tot de 64ste minuut voordat de 0-2 viel. Bas Bakker schoot vanaf een meter of achttien tegen de paal, waarna Charles Kazlauskas de rebound hoog in de touwen schoot.

Nadat Patrick Pothuizen een goede kans onbenut had gelaten, zorgde Demouge drie minuten voor tijd voor 0-3 door een voorzet van Rutger Worm ineens op de pantoffel te nemen. De laatste zorgde in blessuretijd op aangeven van Jim van Alst voor de 0-4 eindstand. Worm kon alleen op het Fortuna-doel doorgaan en schoof de bal beheerst onder de keeper door.

Minpuntje was na 34 minuten het uitvallen van José Valencia. De middenvelder verdraaide bij een duel zijn knieband.