Simr debuteert tegen Legia Warschau (+ foto’s)

In Polen duurt de winterstop ietsje langer dan in Nederland, na bijna 3,5 maand werd er dit weekend weer gevoetbald in Polen. Jarda Simr debuteerde met zijn nieuwe club Amica Wronki tegen nummer twee van Polen: Legia Warschau.

Jarda Simr (rugnummer 24) startte afgelopen zaterdag in de basis bij Amica Wronki maar maakte de negentig minuten net niet vol, in de 89e minuut wordt de Tsjech vervangen door jeugdspeler Filip Burkhardt. Maar daarvoor had Simr allang bewezen een degelijke versterking te zijn voor Amica Wronki.

Na een half uur spelen had Simr de gelijkmaker op z’n slof, zijn schot schampte de lat maar was al onhoudbaar voor Boruc (keeper van Legia). Even later bewees Simr ook zijn verdedigende kwaliteiten door middenvelder Kuvovic van het scoren te beletten. Tien minuten voor tijd moet Legia-verdediger Kielbowicz zelfs aan de noodrem trekken als Simr hem voorbij lijkt te gaan en daardoor oog in oog met keeper Boruc komt te staan, maar scheidsrechter Pacuda durft de bal niet op de stip te leggen.

Een paar minuten later is het alsnog raakt, Pawel Kryszalowicz scoort in de blessuretijd de gelijkmaker, Amica steelt daarmee een punt uit Warschau. Legia zakt door het gelijke spel naar de derde plaats, Grodzisk (dat wel won) neemt de tweede plaats over. Amica Wronki heeft nog steeds de beste papieren voor de vierde plaats, met vijf punten voorsprong op de nummer vijf Wisla Plock.

Legia Warschau-Amica Wronki (1-0) 1-1
 11. Marek Saganowski 1-0
 92. Pawel Kryszalowicz 1-1
  Bijz. Marek Saganowski mist strafschop in de 53e minuut.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan