Ebbinge: nooit een saai moment

‘Never a dull moment’. Met Arjan Ebbinge is het feest de laatste weken. De verdediger van NEC speelde drie duels in 2005 en even zo vaak was hij na afloop de meest besproken speler. Het begon met de wedstrijd tegen RKC. Ebbinge scoorde het enige doelpunt maar werd ook met twee keer geel uit het veld gestuurd.


Vorige week veroorzaakte hij in de thuiswedstrijd tegen Ajax de domme penalty, waardoor de Amsterdammers met 1-0 wonnen.


Zaterdag was er weer een positieve hoofdrol. Ebbinge scoorde vier minuten voor tijd het winnende doelpunt, zijn derde eredivisietreffer ooit. Maar ook zijn tweede in drie weken tijd en zijn eerste op het hoogste niveau met de voet. “Het is een raar seizoen”, zei hij in Breda. “Na die 1-0 dacht ik ‘als dat maar goed gaat’. Maar gelukkig kwam het goed.”


Naast zijn goal speelde Ebbinge helemaal een goede wedstrijd. Vooral zijn lange crosspass richting de op rechts staande Denneboom viel op. “Dat deed ik vorige week ook al, maar toen vielen er een paar niet goed. Vandaag kwamen er veel aan.”


Er is gepraat over de opbouw van achteruit. “Ik heb met Niedzielan afgesproken dat ik hem niet meer in de voeten aan zal spelen”, zei Ebbinge. “Hij heeft de bal liever in de loop. Dat is moeilijker om te geven, maar ook gevaarlijker.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan