Wielaert vier tot zes weken uitgeschakeld

Rob Wielaert verliet afgelopen zaterdag tegen NAC Breda al na 25 minuten het veld met een knieblessure. De aanvoerder zag vanaf de reservebank hoe zijn ploeg NAC uiteindelijk met 1-2 versloeg. Naar verwachting zal zijn herstel zo’n vier tot zes weken vergen.


“Er is iets met de binnenband van mijn rechterknie”, zei Wielaert na het duel tegen De Gelderlander. “Op het moment dat ik voorgeef, raakt Lurling mij op de knie. Ik voelde het meteen. Maar ik heb hele soepele bandjes, dus ik wilde nog even kijken hoe het zou gaan.” Maar al snel bleek Wielaert echt niet verder te kunnen. “Gelukkig herstel ik normaal gesproken sneller dan gemiddeld.”


Nadat Wielaert was vervangen door Pascal Heije zag het er een tijdje wat chaotisch uit aan Nijmeegse zijde. “Toch had ik het gevoel dat we weer op voorsprong hadden moeten komen. Al speelden we niet zo goed als tegen Ajax, we hebben veel veerkracht getoond.”


En drie belangrijke punten gepakt. “Dit kan de ploeg het vertrouwen geven dat we nodig hebben”, zei Wielaert. “We krijgen nu twee thuisduels (Groningen en Vitesse, red.) die we moeten winnen. De sfeer was al goed, maar hierdoor is ook de moraal terug. Want als het de hele tijd net mis gaat, word je daar toch hopeloos van.”

Bron: NEC-Nijmegen.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan