NEC geeft geen cadeautjes weg

Eendracht’ 30 heet de club uit Mook. En de rekenaars onder ons zijn er dan snel uit: de voetbalvereniging viert dit seizoen zijn 75ste verjaardag. In augustus barst het feest echt los, nu zorgde NEC voor voorpret.

DIO’30 moest het onlangs nog met oud-Feyenoord doen. Ook leuk, maar ook in Druten hadden ze liever NEC op bezoek gehad. Mook heeft echter een streepje voor. Niet alleen omdat de competitie al voorbij is, maar vooral ook omdat de voorzitter zelf warme banden met het Limburgse dorp heeft, zo onthult Leen Looyen met een zuurzoet glimlachje.

Je hoort het Hans van Delft bassen: ‘Leen, dinsdag 24 mei spelen we in Mook.’ En dan mag je technisch directeur zijn, en de spelersgroep een zware feestavond achter de rug hebben, maar spelen zal je.

En het moet gezegd: NEC stuurde geen zwak aftreksel naar de jarige club. De legionairs Niedzielan en Barreto zijn reeds afgereisd, zij hebben nog interlandverplichtingen. Verder was NEC kwalitatief op peil en nog verrassend scherp. In Mook zagen de betaald voetballers zich geconfronteerd met een samengesteld regioteam. Een soort Eendracht Combinatie met spelers van hoofdklasser Germania, Milsbeek, maar ook van Juliana en Groesbeekse Boys die nog volop in de nacompetitie actief zijn.

Het Mookse Eendracht moest wel naar versterkingen grijpen om nog enig weerwerk te kunnen bieden. De ploeg is in het jubileumjaar zelfs afgezakt naar de vijfde klasse en dat doet pijn.

Maar routinier Remco Bicentini (ex-Germania) en zijn voetbalvrienden Roy Beers en Pim van de Burgt van de Groesbeekse hoofdklasser gaven de amateurs de nodige ruggegraat om de wedstrijd leuk te houden.

Een van de leukste momenten deed zich diep in de tweede helft voor toen Peter Wisgerhof was doorgedrongen tot de achterlijn van Eendracht Combinatie. Peinzend over een voortzetting hoorde hij ineens: hé Peter nu, Pas toen hij de bal speelde, merkte hij dat Bicentini had geroepen. Hij probeerde hem nog de bal af te jagen, maar de veteraan speelde hem hoogachtig grijnzend uit. Wisgerhof kon er ook wel om lachen.

En genieten was het natuurlijk ook van de acht treffers van de profs die hun heldenstatus in de ogen van de vele tientallen kinderen volledig waarmaakten.

De scheidsrechter probeerde met de moed der wanhoop de ravottende kinderschare achter de dranghekken te krijgen, maar dat lukte geen moment. Sommigen liepen dwars door het strafschopgebied, anderen speelden hun eigen wedstrijd achter het goal en toen de bal naast werd geschoten, joegen veertig kinderen joelend de struiken in, vechtend om de speelbal.

Vertederend was het toen Tininho zich in zijn derde sleepbeweging verslikte en dramatisch ter aarde stortte. Hij werd getroost met een high-five van een ukkie dat daarvoor doodgemoedereerd het veld in stapte. Tininho vond het prachtig.

Het kon allemaal gisteren in Mook waar de tevredenheid overheerste. Alleen Remco Bicentini mopperde na afloop quasi geërgerd: “Een gelijkspel was eerlijker geweest.” En toen deelde ook hij maar een handtekening uit.

Mookse Eendracht Combinatie-NEC 0-8 (0-4)

7. Van den Eede 0-1, 15. Tininho 0-2, 30 Van den Eede 0-3, 40. Denneboom 0-4, 71. Denneboom 0-5, 73. Van de Eede 0-6, 77. Van de Eede 0-7, 90. Bakker.

Basisopstelling NEC: Van Emmerik, Mormon, Wisgerhof, Leiwakabessy, Ebbinge, Denneboom, Van den Eede, Boutahar, Hendriks, Tininho, Worm.


Bron: De Gelderlander
 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan