Grot is een ‘breedteversterking’

Dat Guillano Grot (21) terugkeert naar NEC kwam voor velen als een verrassing. Trainer Cees Lok maakte gisteren duidelijk dat de spits van de Treffers in eerste instantie is gehaald voor de breedte.


“We hebben Grot een paar keer bekeken en hij heeft zich positief ontwikkeld”, vindt Lok. “Maar hij is een duidelijke breedteversterking. We hopen dat hij zich positief door blijft ontwikkelen. Als Jong NEC promoveert kan hij ook daarin op hoog niveau spelen.”


Volgens Lok moet Grot door het hogere trainingsniveau kunnen groeien. “Hij is in potentie een speler die de kwaliteiten heeft voor het eerste. Hij is snel, sterk en kan ook goed aan de buitenkant spelen. Hij moet op termijn een bruikbare speler voor het eerste kunnen worden. Het zou mooi zijn als hij er volgend seizoen al staat, maar hij is vooral gehaald voor de toekomst.”


Grot, die als 17-jarige zijn debuut maakte in het eerste van NEC, maar daarna uit beeld verdween, was erg blij met de belangstelling van NEC. “Eigenlijk had ik niet verwacht er nog terug te keren. Maar toen er clubs kwamen kijken, hoopte ik er wel op. Anderhalve week geleden heeft de heer Looyen contact met me opgenomen. Hij zei dat ik gehaald ben voor de eerste achttien.”


Grot kan zich vinden in het verhaal van Lok. “Het niveau ligt volgens mij nog hoger dan vroeger. Dan kun je veel van de trainingen leren. Ik ben snel, sterk en heb sprongkracht.”


Maar hoe zit dat met het verhaal over zijn doelpunten. Grot maakt ze eerder mooi dan makkelijk. “Dat is nog steeds zo. Afgelopen zondag kreeg ik ook weer een makkelijke kans, maar ik raakte hem verkeerd en hij ging naast. Ik bleef gewoon te koelbloedig. Maar soms ga ik ineens vijf man voorbij en scoor ik. Echt dat je zelf denkt van: ‘Wow’.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina