De Pers: NEC – RKC Waalwijk

NEC behaalt via RKC zeer welkome punten
VI.nl


NEC heeft er drie belangrijke punten bij in de strijd tegen degradatie. In Nijmegen won de ploeg van Cees Lok met 1-0 van RKC Waalwijk. Arjan Ebbinge speelde een positieve en negatieve hoofdrol in het duel dat tijdelijk werd stilgelegd.
De wedstrijd zelf was zelden boeiend. Beide ploegen creëerden hoegenaamd niets. Alleen Andrzej Niedzielan was af en toe gevaarlijk. De Pool was ook verantwoordelijk voor de assist bij het doelpunt van Ebbinge. Niedzielan zette van rechts voor en de verdediger verlengde de bal koppend in het doel.

Diezelfde Ebbinge leidde twintig minuten voor tijd indirect een rumoerige periode in De Goffert in. Roelof Luinge gaf hem zijn tweede gele kaart, waarna Ebbinge kon inrukken. Niet veel later volgde de rest ook omdat Luinge de wedstrijd staakte vanwege kwetsende spreekkoren aan zijn adres.

Bijna een kwartier lag het duel stil voordat Luinge hervatte. Met een man meer drong RKC aan, maar grote kansen volgden mondjesmaat. Rick Hoogendorp kreeg drie minuten voor tijd de beste maar de spits in vorm zag Dennis Gentenaar zijn harde inzet keren.

Dankzij de overwinning sloeg NEC voorlopig een gaatje van zes punten op de bovenste nacompetitieplaats, die De Graafschap bezet. Bovendien sloot de ploeg aan bij ADO Den Haag en Willem II. RKC hoeft zich nog geen zorgen te maken maar liet de kans liggen in de buurt te komen van UEFA Cupplaatsen.


NEC met moeite langs RKC
Nu.nl

De nieuwe zakelijkheid van NEC is vrijdagavond direct succesvol gebleken. De Nijmeegse ploeg won op eigen veld met 1-0 van RKC door een vroege treffer van Ebbinge, die twintig minuten voor tijd na twee gele kaarten van het veld werd gestuurd.

Trainer Lok beseft dat zijn ploeg langzaam maar zeker tot de kandidaten voor het spelen van de nacompetitie is gaan behoren. Alleen punten zijn in deze fase van de competitie belangrijk, het maakt niet uit hoe die worden vergaard.

Lok koos vrijdag voor wilskracht in plaats van schoonheid, inventieve spelers als Denneboom en Valencia werden gepasseerd ten faveure van niets ontziende werkers als Van der Doelen en Pothuizen.

Attractief voetbal

Normaliter propageert de Nijmeegse trainer attractief voetbal, maar hij lijkt onder druk van de omstandigheden van zijn geloof te zijn gevallen. De opstelling van de thuisclub wekte verbazing met slechts drie spelers op de presentielijst die van nature aanvallend geschoold zijn.

Maar Lok kreeg met die dubbele defensieve linie getuige de uitslag wel het gelijk aan zijn zijde. Hij deed een beroep op ervaren rotten als Ebbinge en Pothuizen die enkele maanden door blessures en vervolgens reservebeurten niet speelden, maar nu hielpen het dolende Nijmeegse team op sleeptouw te nemen.

Meevaller

Ebbinge had bovendien de meevaller dat hij al na tien minuten de score opende met een rake kopstoot na een vrije trap van Niedzielan. De centrale verdediger kreeg in de tweede helft in een kort tijdsbestek twee keer de gele kaart en zal voor de uitwedstrijd tegen RBC geschorst zijn. Luinge onderbrak het duel voor dertien minuten wegens kwetsende spreekkoren.

De toeschouwers van NEC steunden na die pauze alleen nog vocaal de eigen favorieten, die een negatieve reeks sinds de winterstop beëindigden. RKC had juist drie van de laatste vijf duels in winst omgezet. Maar de Waalwijkers reizen niet graag naar de Goffert, zij wonnen er in 1995 voor het laatst en maakten vrijdag weinig aanstalten hieraan een einde te maken.


NEC wint weer eens
Voetbalplus.nl


NEC lijkt eindelijk weer de weg omhoog te hebben gevonden. De degradatiezone kwam steeds dichterbij voor het elftal van Cees Lok. Vandaag won de ploeg echter op eigen veld met 1-0 van RKC Waalwijk en daarmee zijn mogelijke zorgen weer even voorbij. Het ging vandaag echter wel zeer moeizaam, het duel door scheidsrechter Luinge zelfs nog enkele minuten worden stilgelegd vanwege spreekkoren van de NEC ‘fans’.

Een vernieuwd NEC kwam al vroeg op voorsprong. Cees Lok probeerde namelijk een andere speelstijl, in plaats van het vertrouwde 4-3-3 ging NEC spelen in een 4-4-2 systeem. Het ging ten koste van Romano Denneboom die op de bank begon, het aanvalsduo werd gevormd door Van den Eede en Niedzielan. Een vrije trap van Niedzielan leverde vandaag de enige treffer op. De vrije trap werd namelijk na tien minuten spelen binnengekopt door verdediger Arjan Ebbinge.

RKC Waalwijk begon pas laat aan te dringen in Nijmegen. Het leverde twintig minuten voor tijd Arjan Ebbinge zijn tweede gele kaart van het duel op. Ebbinge moest het veld dus met een rode kaart verlaten en dat zinde de NEC supporters niet. Spreekkoren waren het gevolg in het Goffertstadion. Ook tegen tien NEC spelers kwam RKC Waalwijk echter niet meer tot scoren. De drie punten waren dus weer eens voor NEC.

Het was vandaag overigens het duel tussen de keepers Khalid Sinouh (RKC) en Dennis Gentenaar (NEC). Beide doelmannen lijken toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en hebben komende zomer een aflopend contract. Beide hebben dus over een aantal maanden de transfervrije status. Gentenaar onderscheidde zich vandaag ten opzichte van Sinouh door een kans van dichtbij en drie minuten voor tijd van Rick Hoogendorp ongedaan te maken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan