Barreto ontbreekt vanavond bij NEC

Het is nog onduidelijk hoe NEC vanavond aantreedt voor de belangrijke wedstrijd tegen RKC. Wel is zeker dat Edgar Barreto (lichte liesblessure) en Pascal Heije (griep) ontbreken.


Van grote druk was weinig te merken gistermiddag op de laatste training van NEC. Terwijl er toch een keihard gevecht is uitgebroken om de basisplaatsen. Duidelijk is dat Cees Lok een aantal wijzigingen door gaat voeren in het elftal.


“Dat er veranderingen aan zitten te komen is duidelijk”, zei Lok gisteren na de training. “Ik heb na de winterstop aangekondigd dat ik die ploeg een paar wedstrijden het vertrouwen zou geven. Dat is ook gebeurt. Maar ik ben niet tevreden over het aantal punten dat we hebben gehaald en de wisselvalligheid.”


Wat er gaat veranderen wilde de trainer niet zeggen. “We moeten alles gebruiken om deze wedstrijd te winnen, dus wil ik de tegenstander niet wijzer maken dan die al is. Zelf ben ik er wel uit. Maar we zullen deze wedstrijd niet winnen op tactiek. Dat zal op strijd moeten gebeuren.”


En zonder de geblesseerde Barreto en zieke Heije. “Dat is spijtig, maar je weer dat dit soort dingen kunnen gebeuren. We zitten nu in dezelfde situatie als voor de wedstrijd tegen Heerenveen. Zo voel ik het echt. Als je wint is alles weer normaal, maar pak je een punt of verlies je blijf je in een nare situatie zitten.”


Lok is vol vertrouwen dat het goed komt. “Je weet nooit zeker of je wint, maar ik ben er wel van overtuigd. Waarom? Omdat die bal er nu wel in zal gaan. Of ik iets aan de spelers kon merken? Eerder andersom. De spelers zullen gemerkt hebben dat ik veranderd ben. Ja, een beetje sikeneuriger, maar we hebben ook anders getraind. In allerlei nieuwe formaties”


Dat waren er zo veel, dat de spelers geen idee hebben wie er morgen aan de aftrap staan. Duidelijk is dat behalve Dennis Gentenaar niemand zeker is van zijn plaats. Verschillende (basis)spelers houden daarom al rekening met een plek op de bank.


Uit het laatste partijtje zou je kunnen opmaken dat Patrick Pothuizen tegen RKC begint. Zeker lijkt dat aanvoerder Rob Wielaert doorschuift naar een plek rechts of centraal op het middenveld. “Ik weet niet of ik begin”, zei Pothuizen. “Dat horen we morgen. Nee, dat partijtje zei niets. Toch ga ik er wel vanuit dat ik speel, maar dat komt niet door de hesjes. Waardoor wel is voor jou een vraag en voor mij een weet.”


Pothuizen speelde voor het laatst op vijf december tegen Feyenoord. “Ik heb een keer met het tweede gespeeld. En op Gran Canaria tegen FC Groningen. Dat is lang geleden ja. We zien wel hoe lang ik het volhoud. Ik voel me goed. We zullen ons in de wedstrijd moeten vechten. Het hoeft echt niet mooi, als we maar winnen.”


Saïd Boutahar speelt vanavond tegen zijn oude club. “We krijgen twee hele belangrijke wedstrijden. We moeten uit de degradatiezone komen. Dat kan als we de komende vier wedstrijden zeven punten halen.”


Toen Boutahar naar NEC kwam, had hij niet gedacht zulke wedstrijden te moeten spelen. “Op basis van onze kwaliteiten en het vertoonde spel vind ik het onterecht dat we zo laag staan. Het zit niet mee. Het rendement voorin is te laag, en achterin gaat het soms ook fout. Maar als we van RKC en RBC winnen, weet ik zeker dat het gaat draaien.”


Naast Barreto en Heije mist NEC de langdurig geblesseerde Frank Demouge.


RKC mist vijf basisspelers: Teixeira, Van Hintum, Martens, Takak en Schreuder.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina