NEC : Gábor Babos; Muslu Nalbantoglu (31′ Bjorn van der Doelen), Peter Wisgerhof, Jonas Olsson, Jeffrey Leiwakabessy; Robbie Wielaert, Edgar Barreto, Saïd Boutahar (71′ Sven Werkhoven); Andrzej Niedzielan, Guillano Grot (31′ Alexander Prent), Tininho.

RKC Waalwijk : Rob van Dijk, Patrick van Diemen, Stephan Keller, Virgilio Teixeira, Ramon van Haaren, Rogier Molhoek, Zuiverloon, Jochen Janssen, Rick Hoogendorp, Benjamin de Ceulaer (73′ Van Dijk), Maarten Martens.

RKC klopt NEC na vreemde flater Babos
VI.nl

RKC Waalwijk zette ook de derde wedstrijd in winst om. De Brabanders klopten NEC met 3-1 dankzij een vreemde stuiterbal.
Gábor Babos was de schlemiel van het treffen tussen NEC en RKC Waalwijk. Halverwege de tweede helft kopte hij knulig onder de bal door, die over hem heen stuiterde, waarna Benjamin De Ceulaer RKC op een 2-1 voorsprong zette.

De Waalwijkse voorsprong kwam op het moment dat NEC eindelijk iets leek te laten zien, want lange tijd was het heel pover wat de mannen van coach Cees Lok bewerkstelligden. Maar na de flater van Babos was het gedaan met de Nijmegenaren, zodat in de slotfase Jochen Janssen met het hoofd de partij definitief besliste.

Als er een ploeg het matige duel verdiende de winnen, dan was dat ook RKC Waalwijk. De mannen van trainer Adri Koster speelden een stuk minder beroerd en profiteerden al in de dertiende minuut van balverlies van de thuisploeg. Rick Hoogendorp verzilverde deze buitenkans na voorbereidend werk van Maarten Martens.

Coach Lok probeerde het tij te keren met enkele snelle wissels, wat na rust zich dan leek uit te gaan betalen toen Andrzej Niedzielan binnentikte na een snel genomen vrije trap, die via Tininho bij de tweede paal belandde. Vijf minuten later was de opleving echter voorbij dankzij de vreemde flater van Babos.

RKC Waalwijk wint in de Goffert
Voetbalprimeur.nl

In Nijmegen stond vanavond een heuse topper op het programma. NEC en RKC Waalwijk bevonden zich immers na twee speelronden in de bovenste regionen van de ranglijst. De bezoekers mochten na afloop drie punten mee naar huis nemen.
Wat op papier een topper leek, bleek op het veld maar een matige wedstrijd te zijn. RKC Waalwijk begon beter aan de wedstrijd en dicteerde het eerste half uur. De 0-1 was dan ook een logisch gevolg van de verhoudingen op het veld. Hoogendorp zette met zijn derde seizoenstreffer de gasten op voorsprong.

NEC nam gaandeweg de eerste helft meer en meer het initiatief in handen. Dit resulteerde het laatste kwartier voor rust in een aantal goede kansen. RKC Waalwijk-doelman Van Dijk bleek keer op keer echter een niet te nemen hindernis voor de NEC-aanvallers. Beide teams gingen dan ook rusten met een 0-1 tussenstand.

Na de thee zette de thuisploeg verder aan. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Toen de tweede helft twintig minuten onderweg was, werkte Niedzielan een voorzet van Tininho achter Van Dijk. Lang duurde de blijdschap van NEC niet. De van Feyenoord gehuurde Benjamin de Ceulaer bezorgde drie minuten na de 1-1 RKC Waalwijk weer de voorsprong, hoewel het doelpunt uiterst dubieus was. Heel Nijmegen dacht in de 67e minuut aan een penalty na een vermeende overtreding in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Nijhuis liet doorspelen. Uit de counter die volgde tikte de De Ceulaer de bal simpel binnen na een vreemde fout van doelman Babos.

Het laatste half uur controleerde RKC Waalwijk de wedstrijd. Drie minuten voor tijd zorgde Janssen voor het tweede Belgische succesje van de avond. De 1-3 betekende tevens de definieve nekslag voor NEC, zodat het RKC Waalwijk van trainer Adri Koster na drie wedstrijd trots de eerste plaats op de ranglijst deelt met AZ.

RKC behaalt derde zege
Nu.nl

Met een geflatteerde zege bij NEC (3-1) heeft RKC Waalwijk de maximale score uit de eerste drie competitiewedstrijden binnengehaald. Waar de thuisclub in de tweede helft een handvol kansen onbenut liet, waren de Brabanders wel trefzeker. De overwinning was verdiend, de score viel echter iets te ruim uit.

RKC kreeg in de Goffert op een cruciaal moment de onbedoelde hulp van doelman Babos. Bij de 1-2 ging de Hongaar lelijk in de fout, De Ceulaer kon gemakkelijk profiteren. Een tweede Belg, Janssen, zorgde in de slotfase nog voor een derde Brabantse treffer, Hoogendorp raakte nog de paal toen NEC al in de nederlaag berustte.

Beter combinaties

Op basis van de eerste helft kwamen de drie punten RKC echter toe. De ploeg combineerde beter. Hoogendorp schoot daarbij al na een kwartier raak, uit een rebound van een redding van Babos op een inzet van Martens. Aan Nijmeegse kant nam trainer Lok alle risico’s, na een half uur paste hij al twee wissels toe. Invallers Prent en Van der Doelen brachten respectievelijk meer dreiging en temperament in het elftal.

Kansen NEC

Na de rust kreeg NEC dan ook een vijftal kansen in een tijdsbestek van amper tien minuten. Maar alleen Niedzielan, na een prima voorzet van Tininho, scoorde. Doelman Van Dijk reageerde alert bij een omhaal én kopbal van dezelfde Tininho en een schot van Prent. Martens haalde een inzet van Olsson van de doellijn.

Middenin het offensief van NEC maakte Babos, in de eerste twee ontmoetingen niet gepasseerd, een grote inschattingsfout. Het leidde tot de eerste nederlaag van de Nijmeegse ploeg.