NEC-RKC

De twee ploegen die gisteren tegenover elkaar stonden in het Goffert stadion verschillen in talloze opzichten van elkaar. RKC is een club waar ieder dubbeltje drie keer omgedraaid moet worden voordat het uitgegeven kan worden, de club werkt al jaren met één van de krapste begrotingen in de eredivisie. De ambities van de club zijn daarom gering, het seizoen is al goed als men weg blijft uit de degradatiezone en zelfs fantastisch als men in de buurt komt van de prijzen.
Ondanks deze geringe middelen slaagt de club er in keer op keer toptrainers te strikken. Jol zit inmiddels bij Tottenham, Koeman bij Feyenoord en ook opvolger Koster lijkt de zaak weer aardig op de rails te hebben. Ook in de selectie wordt het vertrek van de beste spelers jaar in jaar uit prima opgevangen. Dit seizoen vertrokken steunpilaren Greene en Schreuder, maar werd er goed rondgekeken en elk buitenkansje gegrepen, van afdankers (Van der Haar), via het stallen van talenten (De Ceulaer) tot het oppikken van goede voetballers die tijdelijk op een zijspoor zijn beland (Van Dijk). Het elftal stond gisteren dan ook als een huis, in elke linie lopen goede voetballers, het concept is duidelijk en de overwinning kwam eigenlijk nauwelijks in gevaar.
Het maakt eens te meer duidelijk dat de beleidsmakers bij NEC de laatste seizoen falen. Er schijnt een grote pot met (extern) geld te zijn, de ambities zijn daarom ook hoog, maar de selectie is volledig uit balans. Al sinds het wegvallen van De Gier is NEC op zoek naar een fatsoenlijke spits maar slaagt er niet in één te strikken. Er wordt een vermogen uitgegeven aan één aanvaller, Niedzielan, maar als ie al zo goed is (ik heb nog steeds mijn twijfels) dan kan hij de kar alleen ook niet trekken. Gisteren speelde we met Grot, Prent en van Werkhoven, misschien allemaal voetballers met mogelijkheden, maar op dit moment een aanval waar je in de eerste divisie nog niet mee terecht kan. Volgens de website van de club zijn we daarom nu opeens WEL op zoek naar een extra spits, maar de vraag is hoe realistisch dat is drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt. Ik voel een nieuwe paniekaankoop (denk De Freitas) opkomen. Beter zou daarom zijn als de technisch verantwoordelijken gewoon hun conclusies zouden trekken, zodat hun opvolgers alvast aan volgend seizoen kunnen gaan werken. (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan