De Pers: NEC – FC Utrecht

NEC weigert FC Utrecht af te straffen
VI.nl

Dat NEC-FC Utrecht in 0-0 eindigde, mag gezien het grote aantal kansen dat de Nijmegenaren kreeg een klein wonder heten. Het zwaar gehavende Utrecht, dat vijf basisspelers miste, zal dan ook niet klagen over het punt dat het meenam uit De Goffert.
Het eenzijdige duel leek uit te monden in een onvermijdelijke overwinning voor NEC. De ploeg van Cees Lok speelde verzorgder, drong meer aan en creëerde voldoende mogelijkheden tegen het bleke Utrecht. Maar wat de NEC’ers ook probeerden, de bal geraakte maar niet voorbij Joost Terol.

Edgar Barreto was een paar keer heel dichtbij. De Paraguayaanse middenvelder klopte de doelman van Utrecht met een lob maar zag de bal net naast het doel belanden. En bij een vrije trap van Barreto redde Terol sterk.

NEC liet door het onnodige puntverlies de kans liggen afstand te nemen van de degradatiezone. FC Utrecht blijft goed in de race om Europees voetbal.

NEC en Utrecht komen niet verder dan gelijkspel
Sportone.nl

Deze speelronde in de Holland Casino Eredivisie kan worden bijgeschreven als een van de saaiste speelrondes in de eredivisie. Maar liefst vier gelijke spelen, waaronder het doelpuntloze duel tussen NEC en FC Utrecht.

In de Goffert was NEC in het eerste bedrijf de dominerende ploeg en kreeg veel kansen. Maar het liep niet zoals het moest lopen, de ploegen gingen de rust in zonder doelpunten.

Ook in het tweede bedrijf was NEC veel beter, maar de Gelderlanders waren blijkbaar het scoren verleerd. FC Utrecht, dat een middelmatig seizoen draait, kwam ook niet tot scoren.

NEC vergeet tegen FC Utrecht kansen te benutten
Voetbalonline.nl

Dat NEC – FC Utrecht in 0-0 eindigde, was geen verdienste van de Nijmegenaren. De ploeg van Cees Lok kreeg namelijk legio kansen om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Al in de derde minuut kopte Romano Denneboom net naast het doel van Joost Terol. Aangezien Utrecht met een gehandicapt team speelde, was NEC veel en veel beter. In de 35ste minuut schoot Barreto prachtig een vrije trap in, maar Terol bracht opnieuw redding.

De aanvallen van FC Utrecht leidden tot niets. NEC speelde verzorgd voetbal, alleen miste het op chronische wijze de kansen. Ook na rust konden Niedzielan, Barreto en Denneboom de kansen niet verzilveren. FC Utrecht speelde niet best, maar haalde toch nog een punt uit Nijmegen. En dat mag de ploeg van Cees Lok zichzelf aanrekenen.