Andrzej Niedzielan is ook blij op links

Andrzej Niedzielan is om. De Poolse spits is af van het idee dat hij alleen als diepe spits kan spelen. De zijkant is nu ook een goede optie. “Ik ben echt tevreden aan de linkerkant”, zei hij na NEC-FC Groningen (4-3).


Voor NEC begon dit seizoen fantastisch met overwinningen op Willem II en ADO Den Haag. Bijna acht maanden later lukte het pas weer om – NAC en gisteren Groningen – twee duels op rij te winnen. Er is een opvallende gelijkenis tussen de twee dubbels. In drie van de vier wedstrijden stond Andrzej Niedzielan op links in een systeem met drie aanvallers. Alleen tegen NAC begon hij door een blessure bij Bart van den Eede als diepe spits.


Toch is er óók een groot verschil tussen de wedstrijden aan het begin van het seizoen en de spectaculaire zege op Groningen. Acht maanden geleden speelde Niedzielan met tegenzin, bijna openlijk mokkend, vanaf links. ‘Ik ben een spits’, riep hij toen in deze krant.


Inmiddels lijkt hij zijn nieuwe plek zelfs leuk te vinden. “Het ging niet slecht hè?”, zei hij na de 4-3 zege met een brede grens en in fraai Maxima-Nederlands. “Ik heb een vrije rol. Ik speel vanaf de linkerkant, maar ik moet de ruimte zoeken. Ik moet ook echt mijn momenten kiezen. Eerder wist ik op die plek niet precies hoe ik moest spelen als we niet aan de bal waren. Nu is dat duidelijk. Als een ploeggenoot zegt dat ik moet blijven, hoef ik ook niet met mijn man mee.”


Voor Niedzielan is het essentieel dat hij niet aan de zijlijn geplakt staat. “We hebben er de afgelopen weken veel over gesproken. Ik kan daar spelen, maar alleen als ik een vrije rol heb.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan