Broers De Nooijer houden eer aan zichzelf

Om te voorkomen dat iemand anders hun afscheid zou bepalen, hebben Dennis en Gérard de Nooijer het lot in eigen hand genomen. De Zeeuwse tweeling houdt de eer aan zichzelf en neemt afscheid van het betaald voetbal.


Vorige week kregen de Zeeuwse broers een ontslagbrief in de bus. Dat betekende niet zonder meer dat het hoofdstuk FC Dordrecht was gesloten. Maar de clubleiding noch toekomstig coach Jurrie Koolhof heeft de intentie uitgesproken verder te willen.


Voor de De Nooijers (36) was dat de aanleiding de eer aan zichzelf te houden: ze stoppen. De twee broers willen meer energie steken in de Zeeuwse voetbalschool die ze vorig jaar hebben opgezet.


Met het afscheid komt een einde aan ruim vijftien jaar betaald voetbal. Dennis en Gérard de Nooijer maakten eind jaren tachtig hun debuut bij Sparta Rotterdam. Na tien jaar verruilden ze de Kasteelclub voor SC Heerenveen, waar hun carrières een andere ontwikkeling kenden. Gérard groeide uit tot vaste waarde en kwam terecht bij Feyenoord. Dennis verging het minder in Friesland en vervolgde zijn loopbaan bij NEC en Sparta.


FC Dordrecht herenigde de broers dit seizoen. Het verblijf aan de Krommedijk was geen onverdeeld succes. In de spelersgroep leefde onvrede over de kritische houding van de tweeling die bovendien een te grote invloed zou hebben gehad op de opgestapte trainer Robert Verbeek. Op hun beurt was het tweetal niet te spreken over de inzet van een aantal van hun ploeggenoten.

Bron: VI

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan