Afscheid voor Demouge ‘toch onverwacht’

NEC nam gisteren besluiten over een aantal aflopende contracten. De meest opvallende beslissing: de Nijmeegse spits Frank Demouge zal komend seizoen uit De Goffert vertrekken.
 
Het was gisteren een dag van uitersten voor Frank Demouge. ’s Ochtends hervatte de spits – die dit seizoen schier onophoudelijk door kwetsuren werd geplaagd – de groepstraining. In de middaguren kreeg de 22-jarige Nijmegenaar te horen dat zijn aflopende contract op De Goffert niet zal worden verlengd. 
 
“Ik had, ondanks mijn blessures in dit seizoen, toch niet verwacht dat de club dit besluit zou nemen”, zo zei Demouge. “Natuurlijk is dit een teleurstelling, al hield ik er ook rekening mee dat het misschien voor mij bij NEC voorbij zou zijn. Ik had voor aanvang van het seizoen echt ’t gevoel dat dit míjn jaar zou worden, maar het is helemaal anders gelopen.” 
 
Technisch directeur Leen Looyen bevestigt dat blessureleed een voorname rol heeft gespeeld bij het niet verlengen van de verbintenis. “Clubs moeten vóór 1 april duidelijkheid verschaffen over het al dan niet verlengen van contracten. Frank heeft veel pech gehad. Ik vind dit heel vervelend voor hem, maar hij is dit seizoen nauwelijks inzetbaar geweest.” 
 
En dus komt er binnenkort een einde aan de NEC-loopbaan van Frank Demouge, de aanvaller die sinds de junioren op De Goffert actief is, in 2001 doorbrak en zich direct met zeven doelpunten kroonde tot clubtopscorer. In 81 competitieduels scoorde de spits in totaal vijftien keer. 
 
Demouge: “Ik zal even moeten wennen aan het idee dat ik volgend seizoen niet meer voor NEC en misschien zelfs tégen die ploeg zal spelen. Mijn zaakwaarnemer is al bezig om een goede club voor me te vinden. Ik ga ervan uit dat dat lukt. Ik ben bij NEC toch tweeënhalf jaar basisspeler geweest en ook dit seizoen was ik in het begin gewoon eerste keus. Voor mij is het nu vooral belangrijk om fit te blijven en de resterende duels nog te laten zien wat ik kan.” 
 
Er waren gisteren nog meer NEC’ers die een slecht-nieuwsgesprek moesten ondergaan. Zo ook Pascal Heije die sinds Cees Lok hoofdcoach is genoegen moet nemen met een plek in de dug-out. De middenvelder, sinds anderhalf seizoen NEC’er, was niet voor commentaar bereikbaar. 
 
“We hebben op dit moment behoorlijk wat controlerende middenvelders die goed ‘achter de bal’ kunnen spelen”, zo verklaarde Leen Looyen. “NEC beschikt nu over een ploeg die vooral is samengesteld met het oog op een 4-4-2 -systeem. Het is de bedoeling om volgend seizoen iets aanvallender te voetballen en we hebben straks eigenlijk wat meer behoefte aan ‘zijspelers’.” 
 
Ook Charles Kazlauskas kreeg te horen dat hij straks geen NEC’er meer is. De Amerikaan kende op De Goffert een bizarre loopbaan. In 2001 maakte hij, samen met Demouge, de overstap van NEC A1 naar de hoofdmacht. Maar terwijl de Nijmeegse spits snel zijn kans greep, verpieterde Kazlauskas sindsdien vooral in Jong NEC. Pas dit seizoen maakte hij zijn debuut. Hij kwam vooralsnog tot negen duels. “Ik ben het gesprek met NEC vandaag (gisteren, red) zonder verwachtingen ingegaan”, zo zei Kazlauskas. “De club wil niet met me verder. Zestig procent van de tijd die ik in Nijmegen ben geweest, was niet prettig. Aan de andere veertig procent bewaar ik goede herinneringen. Het is bij NEC niet geworden wat ik vooraf verwachtte, maar ik ben gelukkig dit seizoen toch aan voetballen in de eredivisie toegekomen. Hopelijk heb ik inmiddels genoeg naamsbekendheid opgebouwd om een nieuwe club te krijgen. Mijn doel is nog precies hetzelfde als bij mijn komst naar Nederland: ik wil op een zo hoog mogelijk niveau voetballen in Europa en ga ervan uit dat me dat lukt.” 
 
Met het vertrek van coach Neeskens, eind vorig jaar, leek er alsnog een mooie tijd aan te breken voor Kazlauskas die ook in zijn donkerste dagen op De Goffert altijd steun vond bij Cees Lok. 
 
“Toen hij werd benoemd tot hoofdtrainer dacht ik dat ik de loterij had gewonnen. Dat is wat overdreven uitgedrukt, maar ik verwachtte dat ik eindelijk langere invalbeurten zou krijgen. Helaas is dat niet gebeurd. En ik moet eerlijk zeggen dat me dat wel is tegengevallen.” 
 
Er waren gisteren ook NEC’ers die een vrolijke dag beleefden. Zo kwam verdediger José Valencia met de club tot een mondeling akkoord over contractverlenging voor twee seizoenen. Jong NEC’er Chaimil Mormon denkt momenteel na over een aanbieding voor één seizoen. 
 
“Ik ga er voor 99 procent van uit dat ik komend seizoen deel uitmaak van de eerste selectie”, reageerde de 21-jarige Mormon die in het verleden onder meer uitkwam voor Arnhemse Boys. 
 
“Dit is natuurlijk waar ik het al die jaren voor gedaan heb. Ik speel nu zeven seizoenen voor NEC en ben er er altijd in blijven geloven dat ik prof kon worden. Ik ben blij dat dat nu ook gaat gebeuren.”
 
 Bron: De Gelderlander
 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan