Cor Prein van Achilles naar rivaal De Treffers

Cor Prein verruilt hoofdklasser Achilles’29 volgend seizoen voor aartsrivaal De Treffers. De spits, net 24 geworden, speelde één seizoen op sportpark De Heikant, maar dat was geen succes. Een speler die de overstap maakt van Achilles naar De Treffers; het is een zeldzaamheid. De laatste grote namen die het deden waren Anton Könings (1997) en de huidige assistent-trainer van De Treffers John Neijenhuis (1994). Prein was ooit een enorm talent, die naar alle Nederlandse topclubs kon.

Hij koos voor PSV, maar brak niet door. Via NEC (één wedstrijd in het eerste), SC Kleve en Stormvogels Telstar kwam Prein in Groesbeek terecht. Met Achilles maakt hij, mede door blessureleed, een moeilijk seizoen door. Prein scoorde dit seizoen drie keer.

Toch zag het ernaar uit dat hij ook volgend seizoen bij Achilles zou spelen. Tot De Treffers kwam en bleek dat Achilles geen moeite zou hebben met een overstap. “Ik heb een heel goed en open gesprek gehad met de trainer”, zegt Prein. Daarin gaf hij bij Erik Meijers aan dat hij beter in het systeem van De Treffers past. Die deelde zijn mening. “In het aanvallende systeem van De Treffers kom ik beter tot mijn recht. Ik ben ook eerder door ze benaderd. Maar toen had ik al een toezegging aan Achilles gedaan.”

Prein verwacht geen problemen door de rivaliteit tussen de clubs. “Ik heb hier maar een jaar gespeeld, dus dan speelt dat nog niet zo.”

Prein krijgt bij De Treffers waarschijnlijk gezelschap van Jeremy Overbeek-Bloem. Club en speler zijn zo goed als rond.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan