Vermoeide Barreto naar bank en ziekenhuis

Edgar Barreto begint vanavond in de bekerwedstrijd tegen RBC op de bank. De middenvelder uit Paraguay is vermoeid na al zijn gereis rond de wereld van de afgelopen maanden en gaat voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daardoor keert Tininho terug in de basis. Hij moet tegen zijn oude club het gevaar Ikedia zien te beteugelen.


Edgar Barreto begint vanavond in de bekerwedstrijd tegen RBC op de bank. De middenvelder uit Paraguay is vermoeid na al zijn gereis rond de wereld van de afgelopen maanden en gaat voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daardoor keert Tininho terug in de basis. Hij moet tegen zijn oude club het gevaar Ikedia zien te beteugelen.

Barreto maakt sinds hij twee weken geleden terugkeerde in Nijmegen een vermoeide indruk, zowel op de trainingen als in de twee wedstrijden die hij speelde. Tegen FC Utrecht voetbalde de Paraguyaan dramatisch en ook tegen PSV was het niet best.

Logisch eigenlijk. De middenvelder is vanaf begin juli al in touw voor het Paraguayaans elftal. Eerst was er het Zuid-Amerikaans kampioenschap in Peru, dat als voorbereidingstoernooi gold voor de Olympische Spelen in Athene. Door zijn goede prestaties daar stond hij ook ineens voor het nationale elftal van Paraguay op het veld in de kwalificatiewedstrijd voor het WK tegen Venezuela.

Tussendoor waren er ook nog trainingskampen in onder meer Paraguay en Portugal. En dat voor een speler van net twintig jaar, die pas terug was van een zware blessure. “Edgar oogt vermoeid”, vond trainer Johan Neeskens. “Dat zijn de consequenties van de toernooien waaraan hij heeft deelgenomen. Edgar is nog niet daar waar hij moet zijn. Hij heeft zelf ook aangegeven zich moe te voelen. Daarom gaan we in het ziekenhuis na laten kijken wat hij mist. Edgar is 2,5 maand onderweg geweest. Misschien mist hij bepaalde mineralen.”Tininho vervangt de Paraguayaan vanavond tegen RBC. Pikant, want hij voetbalde voor zijn komst naar NEC twee seizoenen in Roosendaal. “De laatste twee wedstrijd was ik geen honderd procent. Ik had last van mijn hamstrings. Maar ik denk dat mijn plaats op de bank een keuze was van de trainer.”

Nu stuurt Neeskens hem met een speciale opdracht het veld in. “Samen met José (Valencia, red.) moet ik het gevaar Ikedia uitschakelen. Hij laat zich vaak terugzakken naar het middenveld om de bal te halen en daar moet ik het hem moeilijk maken.”

Door de terugkeer van Tininho zijn de posities weer logisch ingevuld, met een linksbener links op het middenveld. Van der Doelen, die de laatste twee wedstrijd op die plek stond, verhuist naar het centrum en Heije naar rechts.

Door drie nederlagen op rij, AZ, Utrecht en PSV, is de druk op NEC flink toegenomen. Mocht de ploeg vanavond uitgeschakeld worden in het bekertoernooi dan staat de club zomaar aan de rand van, of mogelijk al ín een crisis. Neeskens blijft er rustig onder. “Ik voel geen extra druk. Waarom?” Bij NEC ontbreken de geblesseerde Wisgerhof en Demouge. De verdediger is er op zijn vroegst over twee weken weer bij, de spits over een maand. Demouge trainde gisteren voor het eerst sinds hij drie weken geleden werd geopereerd aan zijn knie weer voorzichtig met de bal. RBC, waar Hesp linksback staat, mist de geschorste Molenaar. Youssouf, De Graaf en Hellemons zijn geblesseerd.

Opstelling NEC: Gentenaar; Wielaert, Pothuizen, Ebbinge, Valencia; Heije, Van der Doelen, Boutahar, Tininho; Denneboom, Niedzielan.

RBC: Aerts; Lammens, Farouk, Viedma, Hesp; Ikedia, Oliseh, Van de Ven, Daelemans; Hakansson, Smolders.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan