FC Zwolle
Johan v.d.Werff, Robert Jan Ravensbergen, Marco Roelofsen (46′ Tjeerd Korf), Mauro Almeida, Albert v.d.Haar, André de Ridder, Jasar Takak, Morten Karlsen, Domingues Lim-Duan, Bert Zuurman (87′ Yobo), Paulus Roiha (46′ Marino Promes)

NEC
Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy (86′ Zico Tumba); Edgar Barreto, Pascal Heije, Jarda Simr (80′ Youssouf Hersi),Björn van der Doelen; Frank Demouge (77′ Patrick Ax), Andrzej Niedzielan

NEC heeft zaterdagavond een wanprestatie geleverd door met 2-1 bij FC Zwolle te verliezen. De Nijmegenaren wisten het goede spel van vorige week tegen FC Utrecht niet voort te zetten.

In de eerste helft leek er voor de ploeg van Johan Neeskens weinig aan de hand. NEC werd niet echt gevaarlijk maar aangezien ook de Zwollenaren niets konden creëren bleef het lang 0-0. Een zwabberbal van Björn van der Doelen bezorgde NEC echter de 1-0 voorsprong.

De Nijmegenaren verdedigden de voorsprong met verve waardoor Zwolle, buiten een poging van Roiha, niet in de buurt kwam van Dennis Gentenaar kwam.

Na de rust behield de wedstrijd in het Oosterenk-Stadion hetzelfde gezapige karakter als voor de pauze. Takak maakte hier in de 73e minuut echter een einde aan toen zijn van richting veranderde schot achter Gentenaar viel.

Vijf minuten later maakte diezelfde Takak het fiasco voor NEC compleet. Zijn doelpunt was fraai, maar de Nijmegenaren moesten zich schamen dat de Zwollenaar vrij mocht uithalen.

Trainer Johan Neeskens vond ondanks de nderlaag niet dat zijn ploeg gefaald had. “We hebben de kansen gehad maar niet gemaakt.” Door de blamage in Zwolle zakt NEC naar de 14e plaats.