NEC verwacht Barreto op tijd speelgerechtigd

NEC verwacht dat uiterlijk overmorgen alle papieren en vergunningen in orde zijn om de Paraguayaanse middenvelder Edgar Barreto speelgerechtigd te krijgen. De internationale transfermarkt sluit dit weekeinde. De Nijmeegse eredivisionist heeft tot en met maandag gekregen om alle formaliteiten te regelen. NEC – trainer Neeskens zou, zo luidt NEC’s verwachting, komende dinsdag eventueel al een beroep kunnen doen op de nieuwkomer in de bekerwedstrijd in Rotterdam tegen Sparta.


“We volgen Edgar Barreto al langere tijd”, zegt NEC’s technisch directeur Leen Looyen. “Hij is ons voor het eerst opgevallen tijdens ’t WK voor spelers tot twintig jaar in Dubai. Daar werd hij gekozen in het beste elftal van het toernooi. Hij was vorige week tijdens het pre-olympisch toernooi in Chili de enige negentien-jarige in Paraguays nationale elftal tot 23 jaar. Dat zegt veel over zijn kwaliteiten.”



De overgang van Edgar Barreto naar NEC kreeg mede dankzij de hulp van Santa Cruz senior, de vader van de Paraguayaanse Bayern München-ster Roque Santa Cruz vorm. “Hij heeft in het hele proces als een soort van tussenpersoon gefungeerd”, aldus Looyen die de nieuwste NEC-middenvelder een aantal keer live aan het werk zag. “Edgar heeft een hele goede balbehandeling, is bereid tijdens een wedstrijd veel werk te verzetten en heeft een uitstekende traptechniek. De voorbije wedstrijden is gebleken dat ’t aanspelen van spits Niedzielan moeizaam verloopt. Hij moet daar verbetering in brengen. Toch vind ik het niet terecht om nu al een te zware druk op Edgars schouders te leggen. Hij is nog jong. We moeten hem de tijd gunnen. “


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.