Marcel Koning eindelijk weer fit

Hoe lang het geleden was dat hij negentig minuten gevoetbald had? Marcel Koning moest even heel diep nadenken zaterdag na het oefenduel tegen LR Ahlen (1-1). “Ik denk driekwart jaar. Daarom ben ik zo enorm blij weer op het veld te staan.?
 
Twee jaar terug haalde Henk ten Cate hem als basisspeler. Maar van spelen kwam erg weinig: eerst hield een knieblessure hem aan de kant, daarna kreeg de Scheveninger vorig jaar in de voorbereiding last van de kuit. “Toevallig was dat ook hier in Sint Willebrord, dus ik had niet echt goede herinneringen aan deze plek.? Na zaterdag misschien wel. In de oefenduels kreeg hij tot nu toe al volop speelminuten, in Sint Willebrord mocht Koning eindelijk voor het eerst de volle negentig minuten aan de bak. In het centrum van de verdediging, een van de weinige onderdelen van NAC die dit weekend nog redelijk functioneerde.Eerder in de voorbereiding speelde hij ook vaak als rechtshalf, een positie die zijn voorkeur heeft. “Maar ik ben al lang blij als ik in de basis sta. Dat ik überhaupt weer op het veld sta. Dat ik veel speel en geen trainingen mis. Als ik ?s ochtends op sta nergens meer last van heb. Dat is de laatste twee jaar zelden zo geweest.?
 
Hij schat zelf op een dikke tachtig procent van zijn mogelijkheden te zitten. “Maar ik voel dat ik dagelijks sterker word. Nu kan ik weer vol de duels aan, de beuk erin gooien als het moet. Niet dat ik bang was of zo in eerdere wedstrijden, maar ik was er wel enorm op gefocust om in elk geval gezond de voorbereiding door te komen.?

Bron: BNDeStem

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan