Ebbinge terug in basiself van Johan Neeskens

Arjan Ebbinge keert vanavond terug in de basiself van NEC tijdens het thuisduel met PSV. De centrale verdediger was vorige week zondag tegen Utrecht nog niet fit genoeg om vanaf minuut één te kunnen starten. Door de terugkeer van Ebbinge en de blessure van Peter Wisgerhof zal aanvoerder Rob Wielaert genoegen moeten nemen met de rol van rechtsback.


Pascal Heije, tegen Utrecht nog rechtervleugelverdediger, schuift door naar het middenveld waar hij zal worden geassisteerd door het trio Bjorn van der Doelen, Saïd Boutahar en Edgar Barreto. Voorin is plek ingeruimd voor het koppel Denneboom – Niedzielan.

“We zullen proberen wat meer druk naar voren te zetten”, zo verklaarde NEC-coach Johan Neeskens gisteren. “Het is de vraag hoe de uitvoering zal zijn, maar we hebben niet de intentie om ons te ver achteruit te laten drukken”, aldus Neeskens.

Het is een inmiddels bijna onvermijdelijk ritueel: elke keer als de coach van Barcelona, Oranje of Schalke’04 vertrekt, borrelt bij NEC-supporters direct het gerucht op dat Johan Neeskens ‘in beeld zou zijn’.

Zo ook gisteren, twee dagen nadat Jupp Heynckes werd ontslagen bij de club uit Gelsenkirchen. In de lange lijst namen die de Duitse media inmiddels hebben gepubliceerd van mogelijke opvolgers ontbreekt Neeskens voorlopig. Zij hebben het tot nu toe over Christoph Daum, Jürgen Röber, Ottmar Hitzfeld, DFB-coach Michael Skibbe en Schalkes ex-prof Olaf Thon. Schalke-manager Rudi Assauer heeft al aangekondigd dat zijn club zeker geen overhaaste beslissingen zal nemen bij de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach.

NEC moet het vandaag tegen PSV doen zonder de geblesseerden Frank Demouge en Peter Wisgerhof. De jonge aanvaller Rutger Worm heeft deze week de groepstraining hervat. Bij PSV zal vermoedelijk de licht geblesseerde doelman Edwin Zoetebier ontbreken. Hij zal worden vervangen door Gomes, de man die na het verloren Champions League-duel tegen Rode Ster Belgrado zijn basisplek verloor. Ook Bogelund en Leandro zijn voor PSV-coach Hiddink niet inzetbaar. Hiddink, die zijn ploeg dinsdagavond in de Champions League tegen Arsenal met 1-0 zag verliezen, benadrukte gisteren nog maar eens het duel tegen NEC ‘zeer serieus’ te nemen. “Ook al omdat die ploeg er vergeleken met vorig seizoen in alle linies op vooruit is gegaan.”

Achter de naam van PSV-verdediger Ooijer – die kampt met naweeën van voorhoofdholte-ontsteking – staat een vraagteken.

NEC – PSV zal vandaag ook in het teken staan van supportersprotest. De HKN is samen met de officiële supportersvereniging van plan na de aftrap een onofficiële minuut stilte te houden om symbolisch stil te staan bij, wat zij noemen, ‘de dood van volksclub NEC’.

De initiatiefnemers – die ook overlijdensadvertenties zullen flyeren – hebben het gevoel dat NEC de voorbije seizoenen te commercieel is gaan opereren. Voorzitter Hans van Delft – ‘Ik deel dat gevoel niet’ – maakt zich niet ongerust over de supportersactie. “Er is helemaal niets mis met zo’n ludieke actie. Zolang het fatsoenlijk blijft is het goed als supporters hun mening geven.”

Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Wielaert, Pothuizen, Ebbinge, Valencia ; Heije, Barreto, Boutahar, Van der Doelen; Denneboom, Niedzielan,

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan