Dubbel feest voor supporters NEC

In stadion De Goffert hebben de supporters van Volendam en NEC (1 – 1) gisteren een band gekregen voor het leven. Samen genoten ze intens van de martelgang die Vitesse in Kerkrade onderging. Een paar honderd NEC – supporters deden dat in het oranje en juichten voor zowel het Volendamse als het Nijmeegse doelpunt.


Het beeld is prachtig. Op het grote scherm in De Goffert verschijnt na vijf minuten de tussenstand bij Roda JC-Vitesse. De thuisploeg staat voor en in De Goffert breekt de pleuris uit. Het Volendam-vak kan het scherm niet zien, maar beseft meteen wat er aan de hand is. Met een vertraging van drie seconden barst ook daar het feest los.

Enkele honderden Nijmeegse supporters hebben gehoor gegeven aan de oproep in het oranje te komen. Pas bij het doelpunt van Volendam is te zien dat er inderdaad nog aardig wat mensen in de nationale voetbalkleur zijn komen opdraven. Terwijl een enorm fluitconcert op de Nijmeegse ploeg neerdaalt, springt deze groep van blijdschap op en neer. Bij deze tussenstanden zakt aartsvijand Vitesse naar de laatste plaats en dat is wel een applausje waard.

Toch barsten dezelfde supporters in luid gejubel uit, wanneer Youssouf Hersi na een uurtje de gelijkmaker inkopt. Wat een dag, alles is reden voor een feestje. Alhoewel, de gelijke eindstand is misschien wel de slechtste uitslag van allemaal. De droomwens van een supporter gaat in ieder geval niet in vervulling. Hij heeft zijn Vitesse-haat met zwarte letters op een wit laten weergegeven. ‘Laat Volendam maar winnen, kan Kareltje opnieuw beginnen’.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan