De Pers: NEC – FC Volendam

Hersi staat zege FC Volendam in de weg
VI.nl

FC Volendam heeft handhaving niet meer in eigen hand. Youssouf Hersi stond een Noord-Hollandse zege in Nijmegen in de weg (1-1).

Hoewel de Nijmeegse aanhang een overwinning van FC Volendam met genoegen had begroet vanwege de gevolgen voor rivaal Vitesse, kon NEC niet beschuldigd worden van het laten lopen van de wedstrijd. De ploeg van Johan Neeskens verzuimde het overwicht om te zetten in doelpunten. Op slag van rust viel de treffer aan de andere kant. Karim Bridji bereikte van rechts Dion Esajas, die via de binnenkant van de paal 0-1 op het scorebord zette.

De tweede helft stelde NEC orde op zaken. Peter Wisgerhof leverde een schot dan wel voorzet af, die door Youssouf Hersi bij de tweede paal koppend tot de gelijkmaker werd gepromoveerd. Voor FC Volendam betekende het gelijkspel dat het op de laatste plaats blijft staan.

Tegen RBC Roosendaal moet volgende week gewonnen worden om directe degradatie te ontlopen. Maar daarbij is het afhankelijk van de resultaten van de concurrentie FC Zwolle en Vitesse, die respectievelijk twee en één punt meer hebben.

Volendam richt zich nog eenmaal op nacompetitie
Voetbalonline.nl

Dankzij het 1-1-gelijkspel bij NEC heeft Volendam nog een kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dan moet er volgende week thuis worden gewonnen van RBC, terwijl Vitesse punten moet laten liggen tegen Utrecht.

Dat de wedstrijd niet van een hoogstaand niveau zou worden, stond vooraf vast. Daarvoor waren de belangen, vooral aan Volendamse kant, te hoog. Het ‘andere Oranje’ kwam wel op voorsprong, in de 44ste minuut toen Esajas 0-1 scoorde. Maar van lange duur was die voordelige stand niet. In de 57ste minuut kwam NEC namelijk dankzij Hersi langszij. Volendam bleef het accent op de verdediging leggen en hoopte steeds op een uitval. Dat leidde niet tot de overwinning, maar wel zoals gezegd tot een belangrijk gelijkspel.

Volendam laat overwinning glippen
FC Volendam.nl

Na alle steun betuigingen op het forum waren wij zeer benieuwd of de NEC fans inderdaad in het oranje zouden komen. Er waren inderdaad wel wat oranje shirtjes te zien maar niet zo massaal als er op het forum was voorspeld. Uiteraard is het leuk om steun te krijgen van de NEC supporters maar de vraag was natuurlijk of de spelers er net zo over dachten. De eerste kansjes waren wel voor NEC maar van echte grote kansen was geen sprake. De organisatie stond aardig maar aanvallend komen onze jongens er toch te weinig aan te pas. De spaarzame kansen die je in deze wedstrijd zou krijgen moeten wel beter benut worden wil je nog een kans maken om directe degradatie te ontlopen.

Dat NEC het spel mocht maken van Volendam hadden wij van te voren wel in kunnen schatten. Het leek erop dat NEC de betere ploeg was maar de grotere kansen waren toch voor Volendam. Bij een counter vergat Dion de bal mee te nemen waardoor hij wat te ver naar buiten gedreven werd. En een omhaal van Bridji (die overigens weer goed speelde) verdween net naast het doel. Een schot van Wilson werd gestopt door Gentenaar. Tegenover deze drie mogelijkheden stond slechts een schot van Simr waarbij Jeroen op zijn post was. Iedereen dacht dat het 0-0 zou staan met de rust totdat Dion in de zestien bij NEC wegdraaide van zijn directe tegenstander op een voorzet van Bridji en via de paal de 0-1 binnen schoot. Wij rekende ons al weer rijk. Vitesse met 0-2 achter en wij met 0-1 voor bij de rust.

In de tweede helft moest NEC wel gaan komen. Volendam dat volgens meneer Kezman de slechtste ploeg is uit de HC-eredivisie verdedigde de voorsprong en bleef eigenlijk redelijk makkelijk op de been. Zo dacht meneer Buys er waarschijnlijk ook over want de wederom niet goed voetballende volendammer verdedigde laks uit (hij kopte de bal zonder te kijken in de voeten van de tegenstander) waardoor een afstandschot dat voorlangs gegaan zou zijn door Hersi nog kon worden binnen gekopt. 1-1 na ongeveer 60 minuten. Volendam ging daarna 1 op 1 spelen achterin en het spelbeeld wijzigde. Volendam werd de betere ploeg en dwong ook de betere kansen af. Achterin werd niets meer weggegeven maar voorin werd er niet meer geprofiteerd. Kansen van Tuyp (vanaf 7 meter recht op de keeper) en in mindere mate Bridji werden gemist. Ook de ingevallen Faria kreeg nog een redelijke mogelijkheid maar hij verkoos een voorzet op Bridji waarna ex-volendammer Govedarica de bal bijna in eigen doel schoot. Al met al kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat we met iets meer lef er beter zouden hebben voorgestaan. Maar we leven nog steeds en als we volgende week winnen dan moeten we afwachten wat Zwolle en Vitesse doen. Maar we zijn in ieder geval niet zo slecht als alle zg. voetbalkenners dachten.