Belangrijke zege voor A1 NEC

De A1 van NEC heeft zich door een 2 – 1 zege op Emmen bijna veilig gespeeld. Als Sparta volgende week in de laatste speelronde niet wint bij PSV voetbalt NEC ook volgend seizoen in de eredivisie.

Zaterdag bood het al gedegradeerde Emmen verrassend veel tegenstand. Na een kwartier kreeg Tobias Czesnik een goede kans, maar de keeper van Emmen kreeg er nog een hand tegen. Vijf minuten later weerhield hij ook Thijs Hendriks van een treffer.

Tien minuten voor tijd kwam NEC op voorsprong na een goede aanval, waarbij de bal via Thijs Hendriks terecht kwam bij Tobias Czesnik die de 1-0 scoorde. Daarna kreeg Rutger Worm nog een goede kans, maar hij schoot net naast.

Vijf minuten na rust kreeg NEC een penalty na een handsbal. Bas Bakker benutte die via de binnenkant van de paal. Na 65 minuten kwam Emmen uit een vrije trap terug tot 2-1 en vijf minuten later kreeg de ploeg zelfs een grote kans op de gelijkmaker. Een speler van Emmen ging door op randje buitenspel, maar de paal redde NEC. De Nijmeegse ploeg gaat volgende week op bezoek bij Vitesse.