Debuut Andrzej Niedzielan in Goffert

Een uitverkochte Goffert maakt vanavond voor het eerst kennis met aanwinst Andrzej Niedzielan. De spits heeft in de persoon van Youssouf Hersi een nieuwe aangever in zijn rug.


Over de duurste aankoop uit de NEC-geschiedenis is de afgelopen maand zoveel gepraat dat de verwachtingen tot haast onrealistische hoogte zijn gestegen. De spits is nog niet fit en de ploeg nog niet gewend aan de Poolse sneltrein die ineens in de voorhoede staat.

Een man die in staat moet zijn om Niedzielan goed te kunnen voeden keert vanavond terug in de basis: Youssouf Hersi. “Ik kan spelen, al moeten we afwachten of ik het negentig minuten volhoudt. Het hangt natuurlijk af van het wedstrijdverloop of dat nodig is.”

Hersi, die weer fit is na een in Turkije opgelopen knieblessure, weet wat er van hem verwacht wordt. “Ik kan wel iemand vrij zetten voor de keeper. Omdat Andrzej zo snel is kan ik ook wat meer risico in mijn ballen leggen. Het is toch anders spelen met hem voorin. Frank (Demouge, red.) heeft ook wel diepgang, maar Dennis (de Nooijer, red.) kwam altijd graag in de bal.”

Hersi zag NEC tegen Ajax vanaf de tribune een impotente indruk maken. “Tegen topclubs is het altijd lastig, helemaal als je uit speelt.”

NEC begint ook tegen Feyenoord zonder Dejan Govedarica. De speler die vorig seizoen zo belangrijk was voor de ploeg, zat ook tegen Ajax al op de bank. Toen was hij gepasseerd ten faveure van de eindelijk weer fitte Pascal Heije.

Maar door de schorsing van Arjan Ebbinge verhuist Heije naar de rechsbackplaats en Peter Wisgerhof naar het centrum. Een nieuwe kans voor Govedarica zou je denken, maar trainer Johan Neeskens heeft een andere keuze gemaakt. “Wie moet ik er op het middenveld uithalen dan? We hebben goed gepresteerd bij Ajax en ook alle middenvelder hebben het goed gedaan. Daarbij heeft Dejan ook wat klachtjes.”

Daarom begint Neeskens met Björn van der Doelen als verdedigende middenvelder en start Jarda Simr op links. “Daar heeft hij vorig seizoen ook vaak gespeeld en thuis zijn we toch wat meer op de aanval gericht.”

Neeskens heeft even met Govedarica gepraat. “Ik heb gevraagd hoe het ging en hij zei dat hij nog wat last had (van zijn kuit, red.). Niemand kan bij NEC rekenen op een basisplaats. Maar er kan nog van alles gebeuren. Het is onzin om Govedarica af te schrijven.”

Neeskens heeft Feyenoord hoog zitten. “Dat de ploeg niet zou draaien is slap gelul. Ze hebben een hele goede stage achter de rug in Turkije, waar ze wonnen van Club Brugge en Besiktas. Zondag kwamen goed terug tegen FC Utrecht en dat is ook knap.”

NEC mist naast Mike Zonneveld ook René van Rijswijk. De middenvelder heeft last van irritatie aan zijn enkel nadat er een bal verkeerd op kreeg. Ook voor de winterstop had Van Rijswijk al last van dat gewricht.

Feyenoord kon aan het lijst met blessures – met daarop ondermeer Ono, Lurling en Leonardo – de naam van Zoetebier toevoegen. Lodewijks is wel fit.

Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Heije, Wisgerhof, Wielaert, Leiwakabessy; Schuurman, Van der Doelen, Hersi, Simr; Demouge, Niedzielan.

Feyenoord: Lodewijks; Song, Van Wonderen, Paauwe, Van Haaren; Smolarek, Pardo, Schreuder, Van Persie; Buffel en Kuyt.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.