‘Ik wil Sparta terug in de eredivisie brengen’

Met de vlam in de pijp rijdt hij door het hele land. De cd van Henk Wijngaard ontbreekt in de auto van Dennis de Nooijer, maar de nieuwe spits van Sparta voelt zich onderhand wel een beetje trucker. Van Heerenveen naar Nijmegen, van Nijmegen naar Zeeland, van Zeeland naar Rotterdam. In een paar dagen crosst hij soms het hele land door.

In Friesland zit zijn vrouw met drie kinderen, in Nijmegen nam hij gisteren afscheid van NEC, in Zeeland zijn bouwvakkers begonnen aan de fundering voor zijn nieuwe huis en in Rotterdam verdient hij vanaf vandaag weer zijn brood. Vanmiddag haakte hij aan bij de selectie van Sparta, die in het Westland een oefenpartijtje speelde tegen Maasdijk.Vannacht om half een reed je nog door de Flevopolder op weg naar Rotterdam. Haastwerk dus, het had makkelijker gekund?


De Nooijer: ,,Ik ben blij dat het toch nog rond is gekomen. Ik wist de afgelopen dagen al meer dan ik kwijt kon. Toch heb ik een tijdje gedacht dat de kans voorbij was. Ik heb het aan Piet Breevaart (zaakwaarnemer van de broers De Nooijer, red.) te danken dat de boel is gladgestreken. Hij regelde ook dat de eis om mij niet op te stellen in de bekerwedstrijd van 3 februari van tafel ging. Met oud en nieuw was ik er al uit met Sparta. Op vrijdag 2 januari zou die Pool (Andrzej Niedzielan, red.) komen bij NEC. Ik heb toen open kaart gespeeld en aan de club gevraagd of men bereid was mee te werken aan een verhuizing naar Sparta. Neeskens gaf toestemming, daarna begonnen ze over die wedstrijd.’Waarom koos je niet voor RKC in de eredivisie?


De Nooijer: ,,Ik had mijn woord gegeven aan Sparta en iets anders wilde ik ook niet. Ik heb nog nooit in de eerste divisie gespeeld en zou daarvoor ook niet hebben gekozen, als Sparta op dit moment geen goeie ploeg zou hebben. Mij doet het echt veel dat ik terugkeer bij de club waar ik groot ben geworden. Als ik met deze club over vier maanden kampioen kan worden of terugkom in de eredivisie, zou dat een bekroning van mijn carrière zijn.’Er zit nog iets van revanche na de vorige comeback?


De Nooijer: ,,Dit wordt mijn derde periode Sparta, aan de tweede had ik nooit moeten beginnen. Ik was mentaal en fysiek een beetje opgebrand omdat ik al een paar jaar geen vakantie had gehad. Toen ik kwam, zat ik meteen de eerste wedstrijd op de bank, vervolgens zette Van Hanegem mij rechtsbuiten en daarna kwam ik er nog een paar keer naast te staan. In de nacompetitie hielden we Sparta in de eredivisie, maar voor mijn gevoel had ik er maar een beetje bij gelopen. De bijdrage van Ali Elkhattabi was groter.’En hoe sterk voel je je nu?


De Nooijer: ,,Bij NEC heb ik met veel plezier gevoetbald. Ik heb er even aan de kant gezeten door een operatie aan mijn buikspieren. Met NEC heb ik Europees voetbal gehaald, begin dit seizoen was ik ook weer helemaal terug. De club heeft nu gekozen voor een nieuwe, buitenlandse spits. Daar had ik geen moeite mee, alleen wilde ik niet op de bank gaan zitten. Ik denk dan van meer waarde te kunnen zijn voor Sparta.’Blijf je een soort Henk Wijngaard de komende maanden?


De Nooijer: ,,Ha, ha. Ik verhuis begin maart terug naar Zeeland. Vanwege de kinderen en hun school blijven we nog even in Heerenveen wonen, maar ik heb natuurlijk ook voor Sparta gekozen omdat ik dan weer in de buurt van Zeeland zit. Daar ben ik met Gérard begonnen aan een project met een voetbalschool. Ook een reden om niet langer in het noorden te blijven.’


Bron: Rotterdams Dagblad

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.