De Pers: NEC – RBC

VI.nl
Na rust gaat het weer mis voor NEC

Het begint voor NEC zorgelijke vormen aan te nemen. Want tegen RBC Roosendaal ging het voor de Nijmeegse formatie opnieuw in de tweede helft mis (1-2).

Van 37 tegengoals incasseerde NEC er dit seizoen dertig in de tweede helft. Na het duel met RBC Roosendaal is die balans nog verder verslechterd, want er kwamen er weer twee bij. In het eerste kwartier na rust sloeg de Brabantse club toe. Robert Molenaar en Björn Daelemans scoorden uit standaardsituaties.

De RBC-doelpunten betekenden dat NEC opnieuw met lege handen achterbleef. Want op slag van rust had Mike Zonneveld, die de geblesseerde Björn van der Doelen had vervangen, de Nijmegenaren op voorsprong gezet. Met de tweede helft voor de boeg bleek dat niet voldoende.

Voetbal.nl
NEC weer ten onder na rust

NEC verfoeit de rust. Dat moet de enige conclusie zijn nadat de ploeg er voor de zevende keer dit seizoen niet in slaagde een voorsprong bij rust tot aan het eindsignaal vol te houden. RBC Roosendaal was zaterdag de triomfantelijke profiteur en won met 1-2. Het was bovendien al de achtste thuisnederlaag voor de Nijmegenaren in dit seizoen.

De doelpunten kwamen op naam van Mike Zonneveld, die op slag van rust (45′) de 1-0 maakte. Had hij het maar niet gedaan. Wellicht had NEC meer kans gehad het duel te winnen als de rust met een gelijke stand was ingegaan. Nu kwam RBC na de thee als overwinnaar naar buiten. Robert Molenaar (56′) en Bjorn Daelemans (60′) draaiden in vier minuten tijd de score om. Inmiddels is het zo dat NEC op basis van de eerste 45 minuten glansrijk de Eredivisie aanvoert, maar op basis van de tweede helft staat de club eenzaam onderaan.

Voetbalplus.nl
RBC klopt NEC in tweede helft

RBC moest het vandaag doen zonder de grote smaakmaker van de afgelopen weken, Edwin de Graaf. De middenvelder kampt met een lichte spierblessure. RBC kwam op achterstan door een doelpunt in de slotminuut van de eerste helft van Mike Zonneveld. In de tweede helft stelde men orde op zaken door goals van Robert Molenaar en Bjorn Daelemans.

Zonneveld moest na 44 minuten spelen de geblesseerde Van der Doelen vervangen. Nog geen minuut later tekende de speler al voor de openingstreffer van het duel, dit op aangeven van Niedzielan.

In de tweede helft kwam RBC Roosendaal terug. Na 56 minuten kopte Robert Molenaar de gelijkmaker binnen. Vijf minuten later was het al 2-1 voor de bezoekers door Daelemans. Bij deze score bleef het.