NEC
Dennis Gentenaar; Resit Schuurman, Rob Wielaert, Peter Wisgerhof, Jeffrey Leiwakabessy; Edgar Barreto, Jarda Simr (78′ Zico Tumba), Björn van der Doelen (44′ Mike Zonneveld); Patrick Ax (55′ Dejan Govedarica), Andrzej Niedzielan, Youssouf Hersi.

RBC
Maikel Aerts; Sidney Lammens, Robert Molenaar, Danny Hesp, Tininho (57′ Nino), Juan Viedma, Pius Ikedia, Ramon Luyten, Ode Thompson (89′ Sammy Youssouf), Damien Hertog, Bjorn Daelemans (75′ Marcel Cas).

De wedstrijden van NEC kunnen zo onder de kopieermachine. Ook tegen RBC Roosendaal ging NEC na rust hard onderuit. Het was 1-0 bij rust. Het werd 1-2.

Tegen RBC was NEC voor rust niet goed. Maar ook dat maakt niet uit. RBC kreeg grote kansen, maar verzuimde te scoren. NEC scoorde wel, na exact 45 minuten via Mike Zonneveld.

De linkermiddenvelder stond net in het veld voor de gebleseerde Bjorn van der Doelen. Zonneveld werd uitgefloten toen hij het veld in kwam. Hij vertrekt na dit seizoen naar NAC Breda en de fans nemen hem dat kennelijk kwalijk.

De 1-0 bij rust klopte helemaal in het scenario van dit seizoen. Maar tot 10 minuten na rust hield NEC het hoofd koel. Toen kwam Dejan Govedarica voor Patrick Ax en was de druk naar voren weg. Prompt ging het mis.

Het enige verschil met voorgaande duels was dat de goals van RBC vielen uit spelhervattingen. De 1-1 werd steenhard ingekopt door Robert Molenaar na een corner. De 1-2 kwam van Bjorn Daelemans na een vrije trap.

Het grote verschil met voorgaande weken was het publiek. Zij bleven, met name na de 1-1, achter de ploeg staan. Maar na de 1-2 gooiden ook zij de handdoek.