Brief van De Trouwe Honden aan het NEC-bestuur

Geacht NEC-bestuur,

Wij hebben vernomen dat er tegenwoordig vakken zijn in het Goffertstadion, speciaal bedoeld voor een bepaalde doelgroep. Het is bijzonder fijn om te zien dat NEC voorzieningen treft om eens oude supporters van hun vakken te verwijderen en daar nieuwe vakken, gericht op een nieuwe doelgroep, voor in de plaats te creeeren.

Wij als Trouwe Honden zien zoiets wel zitten! Wij denken namelijk dat veel fanzine-lezers behoefte hebben om op een “eigen” vak met andere lezers op een onafhankelijke manier de gang van zaken bij de club te bespreken. Daarnaast zijn wij allemaal Trouwe Honden, wat een speciaal gevoel van onderlinge verbondenheid en gelijkgestemdheid betekent, wat natuurlijk weer uiterst bevordelijk is voor de sfeer. Dat laatste moet NEC natuurlijk ook zeer aanspreken, aangezien meer sfeer in “het gezelligste stadion van Nederland” natuurlijk een goede zaak is!

De Trouwe Honden kennen inmiddels 400 (vaste) lezers, wat een eigen vak toch zeker rechtvaardigt, dachten wij zo. We hopen uiteraard wel dat NEC scherp toeziet dat alleen DTH-lezers het vak bevolken.

Wij zouden graag willen zien dat onder “ons” vak een hamburgerkraam komt, omdat wij houden van nostalgie en daar past natuurlijk ook bak – en frietvet lucht bij.

Het mooiste zou natuurlijk zijn, wanneer we vak D tot onze beschikking krijgen (De D van De Trouwe Honden dus), maar we snappen dat dit nu toch behoorlijk gevoelig ligt. De keuze voor vak T (van Trouwe Honden) was daarna het meest logisch geweest, maar minder logisch is het dat NEC het hele alfabet heeft aan vakken, behalve vak I, Q, S, T en U, helaas. Vak H is het HKN vak, dus geef ons dan maar vak W (van woef woef?), want er blijft immers weinig over zo. Het vak hoeft uiteraard niet rookvrij gemaakt te worden.

Natuurlijk zou het mooi zijn als er ook een mooie korting op zou komen, zoals bij de gezinstribune, dat lijkt ons ook wel zo eerlijk, in het kader van gelijke behandeling!

Tot slot nog één wens. Wij hopen dat een eventueel kidsclub-vak niet naast ons vak komt. Een oude nuilerds vak, kunnen we nog wel hebben, maar krijsende kinderstemmetjes is voor Trouwe Honden die al niet mogen drinken op het vak, natuurlijk een extra ergernis, wat nadelige gevolgen zou kunnen hebben voor de sfeer. En U wilt niet weten wat kinderen allemaal voor een taal uit kunnen kramen tegenwoordig! Dat zou NEC eens een keer hard aan moeten pakken! Wij hopen dat U hier rekening mee wilt houden.

De Trouwe Honden horen graag van U, want wij verheugen ons enorm op een eigen vak en wij zien niet in wat ons, na de komst van een speciaal gezinsvak nog in de weg zou kunnen staan. Mailen mag ook!

Met vriendelijke groeten,
Bestuur en redactie “fanzine De Trouwe Honden” (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan