Bier en joint taboe bij NEC op tribune

NEC wil geen joints en biertjes meer zien op zijn tribunes. De Nijmeegse voetbalclub voert daarmee een opmerkelijke en volgens sommigen ‘niet te handhaven’ huisregel in. De KNVB is er blij mee.


Het was de laatste jaren al moeilijk dronken worden in De Goffert. In het stadion wordt alleen evenementenbier geschonken en dat bevat 2 procent alcohol. Komend seizoen is het biergebruik nog sterker aan banden gelegd. Alleen in de diepe gracht rond het veld mag de supporter nog proosten op een goede afloop. Ook een jointje op de tribune mag straks niet meer. Een zeer strenge maatregel van de Nijmeegse club. “Er zijn wel veel clubs waar het verboden is bier mee de tribune op te nemen”, zegt een woordvoerder veiligheidszaken van de KNVB. “Maar clubs die blowen verbieden, zijn er verder nog niet.”

De voetbalbond kent bij wedstrijden van Oranje zelf geen soortgelijk beleid, maar juicht de maatregel wel toe. In een beleidskader uit 2003, waaraan ook de KNVB meewerkte, staat dat het onwenselijk is op de tribunes alcohol of drugs te gebruiken. “Daaronder vallen ook softdrugs”, aldus de woordvoerder van de KNVB. “Maar als clubs blowen en bier drinken op de tribune toestaan, kunnen wij daar niets van zeggen. Dit is een huisregel van NEC.”

Datzelfde zegt de gemeente Nijmegen. “Deze maatregelen zijn genomen na overleg tussen NEC, gemeente en politie”, aldus voorlichter Arjan Kuil. Grote initiatoren waren burgemeester Guusje ter Horst en NEC-voorzitter Hans van Delft. “Er zijn landelijke afspraken, maar dat is niet het belangrijkste argument”, verduidelijkt Kuil. “Het doel is te zorgen voor een prettige en veilige beleving van een wedstrijd. Dat gaat beter zonder alcohol en
drugs.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan