Wel Demouge, geen Hristov

Frank Demouge krijgt morgenavond in de wedstrijd tegen AZ de voorkeur boven Gorgi Hristov. Demouge zal samen met Patrick Ax het aanvalsduo vormen bij afwezigheid van de geblesseerde Dennis de Nooijer.

Trainer Johan Neeskens over zijn keuze: “Gorgi heeft niet geheel kunnen overtuigen, maar dat heeft tot nu toe nog niet een spits gedaan”, verklaarde Neeskens tegenover Omroep Gelderland.

Demouge keert terug in de basis nadat hij op 8 december in de derby tegen Vitesse al na een paar minuten uitviel met een hersenschudding. Hij is blij met de nieuwe kans: “In het begin liep het niet. Ik scoorde niet en dan gaat het zelfvertrouwen omlaag. De trainer hield vertrouwen in me, maar dan maak je dat niet echt waar.” Demouge vormt tegen AZ voor het eerst een koppel met Patrick Ax. “Dat betekent sowieso veel beweging en strijd. Ik loop ook veel. Daar moeten we, met Hersi die ook snel is achter ons, van profiteren.”

De plaats van de geschorste Dejan Govedarica op het middenveld wordt ingenomen door Mike Zonneveld, die tijdens de winterstop zijn goede vorm weer gevonden lijkt te hebben. Jarda Simr zal waarschijnlijk de voorkeur krijgen boven René van Rijswijk voor de positie op de linkerkant van het middenveld.

Vermoedelijke opstelling NEC : Dennis Gentenaar; Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Danny Hesp, Jeffrey Leiwakabessy; Resit Schuurman, Mike Zonneveld, Youssouf Hersi, Jarda Simr; Patrick Ax, Frank Demouge

Bron: NEC-Nijmegen.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.