Hersi en Neeskens over AZ – NEC

Morgenavond treed NEC om 20:00 uur aan tegen de nummer negen uit de Holland Casino Eredivisie, AZ. Speler Youssouf Hersi en trainer Johan Neeskens blikten voor de microfoon van Omroep Gelderland vooruit:

Youssouf Hersi denkt tegen AZ te kunnen profiteren van het slechte veld in Alkmaar. “Als je tegen een stijve jongen speelt die moeilijker kan draaien, dan is het wel makkelijker”, vind Hersi.

De aanvallende middenvelder weet hoe AZ bestreden moet worden: “Veel beweging voorin. Veel in de hoeken duiken en het liefst zo snel mogelijk een goal maken en dan op de counter gaan spelen. Ax, Demouge en ikzelf zijn wel snel.”

Spits Dennis de Nooijer ontbreekt vanwege een blessure. “Dat is jammer. Ik kan goed met hem samenspelen”, zei Hersi, die dit seizoen al vijf keer scoorde.

Johan Neeskens wil profiteren van de ruimte die de Alkmaarse ploeg vaak tussen de ruimtes laat. “Ze zullen vooruit voetballen. Dan moet je heel geconcentreerd zijn, er heel kort op zitten en de ruimtes goed dichtmaken. Als je ze veel ruimte geeft krijg je het moeilijk”, legt Neeskens uit. “Je moet er snel uitkomen. Dan ligt er meer ruimte.”

Neeskens vind dat AZ er sterk op vooruit is gegaan sinds de komst van trainer Adriaanse. “De ploeg heeft weer vertrouwen. Uit bij Dortmund speelden ze gelijk. We moeten heel scherp zijn.”

Bron: NEC-Nijmegen.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.