Vertrouwde basis NEC

Tegen Feyenoord staat morgen een vertrouwd NEC binnen de lijnen. Buiten de naar RBC vertrokken Danny Hesp start in Rotterdam dezelfde basis als die van vorig seizoen. Arjan Ebbinge is de vervanger van de vertrokken aanvoerder.


Het was vooraf niet moeilijk voorspellen wie er morgen bij NEC in de basis zouden staan. De grootste vraagtekens lagen nog voorin, maar een lichte blessure van Fabian de Freitas vereenvoudigde de keuze.

De laatste aanwinst van NEC heeft last van zijn linkerknieholte. “Waarschijnlijk wilde ik teveel”, gaf De Freitas zelf aan als mogelijke oorzaak. Het is nog niet duidelijk of de aanvaller tegen Feyenoord kan spelen, maar een basisplaats lijkt uit den boze.

Johan Neeskens wilde gisteren na de trainings niets zeggen over de opstelling, maar het partijtje bracht duidelijkheid. “We hebben nog twee dagen er kan nog iets veranderen”, zei de trainer desondanks.

Neeskens gaf aan niet tevreden te zijn over de voorbereiding, maar zich er ook niet al te druk om te maken. “Het is geen maatstaf. Pas als de competitie een paar wedstrijden aan de gang is, kun je zeggen hoe de ploeg het doet. Maar duidelijk is wel dat het veel beter kan.”

De coach vond het geen probleem om het seizoen tegen Feyenoord te beginnen. “Ideaal toch, beginnen voor 45.000 mensen. Er is geen team waar je makkelijk van wint, dus het maakt niet uit wie je de eerste wedstrijden krijgt.”

Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Wisgerhof, Wielaert, Ebbinge, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld; De Nooijer, Demouge.

Feyenoord: Edwin Zoetebier; Chong-Gug Song, Peter van den Berg, Patrick Paauwe, Gérard de Nooijer; Dirk Kuyt, Alfred Schreuder, Kees van Wonderen, Robin van Persie; Thomas Buffel, Danko Lazovic.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.