Succes kost NEC handenvol geld

‘We gaan Europa in!’, zongen de NEC-spelers zaterdag voor het vak met uitzinnige supporters na de 2-3 overwinning op SC Heerenveen. Trainer Johan Neeskens wilde tot zaterdag nog niet praten over Europees voetbal, maar inmiddels is het geen geheim meer: NEC wil gewoon Europa in. Een reëel doel, gezien de vijfde plaats op de ranglijst.

De NEC-spelers hadden zaterdag extra reden tot feest. Nu de ploeg meer dan veertig punten heeft behaald in de Holland Casino Eredivisie worden de wedstrijdpremies de rest van het seizoen verdubbeld. NEC wil in de toekomst steeds meer naar prestatie gaan betalen. De consequentie daarvan komt nu wel op een heel vervelend moment. Onlangs voorkwam de gemeente Nijmegen een financiële vrije val door stadion De Goffert voor twaalf miljoen euro van de club over te nemen. Het investeringsfonds is inmiddels opgeheven en hoofdsponsor Avaya stapt na dit seizoen op.


Eventuele transferopbrengsten worden gezien de huidige markt zelfs niet meer meegenomen in de begroting. Intussen zoekt NEC wanhopig naar geld om huurling Youssouf Hersi definitief over te nemen van Ajax.


Voorafgaand aan het huidige seizoen weigerde de club de spelerspremies te verhogen. Als alternatief werd besproken de premies te verdubbelen vanaf het moment dat de Nijmegenaren meer dan veertig punten zouden halen. Hoe beter NEC de komende weken presteert, hoe zuurder de penning meester zal kijken. Technisch directeur Leen Looyen zucht eens diep: ‘Eigenlijk heb ik het liever helemaal niet over geld. Het klopt wel dat de premies vanaf nu omhooggaan. Maar alle aandacht rond de club zal er ook voor zorgen dat er meer geld binnenkomt. De laatste wedstrijden zullen uitverkocht zijn en het verhaal met sponsors wordt alleen maar eenvoudiger. Wij hebben dat geld gereserveerd en komen daardoor echt niet in de problemen.’


Aanvoerder Danny Hesp kan zijn lol niet op: ‘Prachtig toch, wij gaan de kassa eens flink plunderen, haha. Het is natuurlijk fantastisch dat we nu al zoveel punten hebben. Wij wilden als spelersgroep na vorig seizoen de lat eigenlijk wat lager leggen, maar dat zag de club niet zitten. Laten we eerlijk zijn, als wij zondag in Arnhem de derby winnen, dan denkt niemand aan de premie. NEC is op papier favoriet, dat is in het verleden wel eens anders geweest, Ik denk dat het misschien nog wel leuker is om Europees voetbal te hálen dan om het te spélen. Daarom verandert het ook niks aan mijn beslissing straks bij NEC te vertrekken.’


Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.