Vooruitblik: Vitesse-NEC

Verbaasd: Steeds wanneer ik de kranten inkijk, teletekst opzet, de VI doorblader en telkens weer in mijn arm knijp en vaststel dat ik niet droom. Ik kan het nog steeds niet bevatten dat NEC in deze fase van de competitie vijfde staat. Zijn die andere ploegen nou zo slecht, of zijn wij nou zo goed? En dat terwijl er toch nog heel wat te verbeteren valt aan het veldspel van NEC.


Genoten: Van de winst van NEC uit bij Heerenveen en de verliespartij in de blessuretijd van vistas. Soms kunnen kleine dingen heel mooi zijn.     


Gehoord: Dat zelfs Neeskens nu over Europees voetbal praat. Vreemd genoeg hoor je Van Delft er nu niet meer over.


Verwacht: Dat we het niet gaan halen. Ik schat RKC en Roda op het ultieme moment kwalitatief net wat beter in. Bovendien heeft elke gele kaart direct gevolgen voor bijna elke speler uit de basis elf. En aangezien Hristov helemaal geen minuut meer lijkt te mogen spelen, Owusu alleen nog maar op de tribune zit, Wegh en Rossen niet verder komen dan warmlopen, dan wordt de spoeling dun.


Gerekend: Naar het aantal punten dat nog te halen is en de prestaties tegen de komende tegenstanders in de eerste seizoenhelft, is het misschien juist wel mogelijk om Europees voetbal te halen.


Verzucht: Dat de concurrenten zich op dezelfde manier moed in praten en het toch gewoon op kwaliteit zal aankomen.


Geschrokken: Dat Luinge zal gaan fluiten. De laatste wedstrijd van Roelof, leverde hem louter kritiek op. Naar verluid heeft SBS6 interesse om de ?Luinge-Show? op de buis te brengen.


Gegrinnikt: Dat het toch aardig zou zijn, als naast Roelof de hoofdrol zou worden vertolkt door die voetbalvereniging uit Arnhem. Alhoewel, voetbal uit de eerstedivisie interesseert me niet zoveel.


Bevreesd: Voor diezelfde Luinge. Je weet het immers maar nooit. Zo gaat het goed en zo loopt alles in de soep. Hij wappert graag met kaarten en dat is nu net wat we niet kunnen gebruiken. Sta je tegen Utrecht met het tweede aan de aftrap.


Meegeleefd: Met de arme Mike Snoei. Gezien de prestaties van vistas had hij helemaal niet hoeven vertrekken. Wat mij betreft verdienden ze elkaar ten volle.


Geschreven: Een brief aan de technisch directeur van vistas. Of ze niet aan Koevermans als trainer hebben gedacht? Als docent van de KNVB en trainer van de jonge talenten van ons land, moet je immers wel wat in je mars hebben en gezien de staat van dienst van ?De Koef? zou hij ook zeer goed bij vistas hebben gepast.


Getwijfeld: Over wat nu eigenlijk leuker is? Per toeval Europees voetbal in je schoot geworpen krijgen, of een elftal hebben dat een seizoen lang leuk voetbal speelt? En wat als we het halen, dan kan het volgend seizoen alleen maar minder worden. Een waar dilemma.


Gehoopt: Dat we zondag gaan winnen. Het vergroot je eigen kansen en je duwt vistas nog wat verder naar beneden. Bovendien zijn je Arnhemse collega?s, mocht je ze hebben, de komende maanden een stuk rustiger en dat maakt het leven een heel wat aangenamer.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan