Politie heeft het druk met fans

Supporters van ADO Den Haag en Ajax die op eigen gelegenheid naar uitwedstrijden van hun clubs gingen, hebben de politie handenvol werk bezorgd. Enkele honderden fans van ADO Den Haag met de auto naar Deventer gereden.

De politie, met 350 man paraat, had bij de toegangswegen naar de stad een kordon gelegd. Het merendeel van de aanhangers maakte rechtsomkeer. Op weg naar de Overijsselse stad reden de supporters op de snelweg met wisselende snelheden waardoor files ontstonden. Een aantal richtte bij een tankstation bij Gouda kleine vernielingen aan en stal waren en benzine.De fans van ADO protesteerden met hun actie tegen het aantal toegewezen kaartjes voor het duel met Go Ahead Eagles.

De politie in Nijmegen stuurde 54 Ajax-supporters terug naar Amsterdam. Ze konden geen kaartje voor NEC-Ajax krijgen doordat Ajax weigerde akkoord te gaan met een vooraf afgesproken verplichte combireis.

Boze Ajax-fans kondigden aan met honderden naar Nijmegen te komen. De politie zette 175 mensen in, die onder meer verkeersfuiken inrichtten. Vier Ajax-supporters reden in zo’n fuik. Tientallen anderen kregen bij het stadion geen toegang. Alle supporters hebben zich volgens de politie zonder problemen de stad uit laten zetten. GPD

Bron: Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan