Plan voor sporthal onder Stadionplein

Basketbalclub Eiffel Towers en voetbalvereniging NEC hebben vergevorderde plannen voor de bouw van een topsporthal. Beoogde locatie is het parkeerterrein voor de hoofdingang van het Goffertstadion.


De 8 meter hoge hal met 3500 zitplaatsen zal vrijwel geheel onder de grond verdwijnen. Alleen de dakoverspanning zal boven het maaiveld uitsteken. Om de uitstraling van het Goffertpark niet aan te tasten, wordt gedacht aan gras als dakbedekking.


Het grondwater staat op 20 meter diepte, zodat een acht meter hoge sporthal moeiteloos kan worden aangelegd. Daaronder is nog ruimte voor drie of vier lagen parkeergarage voor zo’n 360 auto’s. Die moet de parkeerproblemen van NEC oplossen.


Om de Europese aspiraties waar te maken, heeft eredivisieclub Eiffel Towers een nieuwe sporthal nodig. De huidige speelplek in de Nijmeegse wijk Horstacker voldoet met 1200 zitplaatsen niet aan de Europese richtlijnen.


”We moeten elk jaar opnieuw dispensatie aanvragen. Het is maar de vraag hoe lang dat goed gaat”, aldus Eifel Towers-woordvoerder Simon Kram.


Een idee dat nog verdere uitwerking behoeft, is de sportvoorziening te combineren met winkels, vergaderruimte en andere amateur- en topsportclubs. Kram: ”Combinaties zijn nodig om de boel betaalbaar te krijgen.”


Een vereniging die benaderd wordt, is waarschijnlijk zaalvoetbalclub Yakumo/Mc Dos uit Wijchen. Een andere mogelijkheid is het aanbieden van gymruimte aan het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC). ”Misschien komt er nog een tweede hal bij. Maar dat moeten we nog allemaal uitzoeken”, aldus Han Weijers van exploitatiemaatschappij De Goffert.


NEC wil de samenwerking met Eiffel Towers aangaan omdat die de bouw mogelijk maakt van een betaalbare parkeergarage onder de grond. De garage zou bij voetbalwedstrijden gebruikt kunnen worden door de leden van de businessclub.


Nu moeten die van de gemeente met risicowedstrijden hun auto parkeren op het terrein Winkelsteeg aan de Neerbosscheweg. Dat vindt de voetbalclub gezien de grote afstand geen ideale oplossing. Weijers: ”We hebben echt een gigantisch parkeerprobleem. De leden van de businessclub zijn onze supporters. Die verdienen een goede service.”


Een andere reden voor de twee verenigingen om samen te werken, is de mogelijkheid fitnessruimte, fysiotherapie, horecaruimte en persruimte te delen.


Adviesbureau Grontmij heeft de nieuwe hal in eerste berekeningen begroot op een bedrag tussen de 17 tot 19 miljoen euro. Bij de verdere uitwerking van de bouwtekeningen zal uitvoerig aandacht zijn voor instandhouding van het aanwezige groen. Een probleem is misschien het bestemmingsplan. Volgens het geldende bestemmingsplan zijn wat nieuwe ontwikkelingen betreft alleen sport en recreatie toegestaan.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan