De Nooijer terug in de basis

Dennis de Nooijer begon zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Heerenveen voor het eerst sinds maanden weer in de basis.

Een buikspierblessure hield de spits drie maanden lang aan de kant. Zo’n drie weken geleden speelde hij voor het eerst weer eens een wedstrijd in het tweede elftal van NEC. De wedstrijd tegen Feyenoord (1-2 verlies) kwam net te vroeg, maar tegen Roda JC zat hij voor het eerst bij het eerste elftal weer op de bank.

Een basisplaats had hij toen ook niet verwacht. ”Ik ben drie maanden weggeweest en heb pas twee wedstrijden in het tweede elftal gespeeld. We hebben nu vijf spitsen, het is dus moeilijk om een plaats te krijgen. Ik ga er vanuit dat het niet lang duurt”, aldus De Nooijer, zo’n drie weken geleden.

Tegen Roda viel de Zeeuw kort voor tijd in toen NEC al tegen een achterstand aankeek. ”Ik had mijn rentree liever anders gezien”, geeft De Nooijer aan. ”Ik heb maandag al met het tweede gespeelt. Ik wist waar ik stond. Wel prettig dat ik er weer bijzit.”

In de wedstrijd tegen Excelsior begon De Nooijer wederom op de bank, maar nu mocht hij bijna de gehele tweede helft meespelen. Erg lekker liep het niet, en de spits mistte duidelijk wedstrijdritme, maar zelf hield De Nooijer er een goed gevoel aan over. ”Ik heb het idee dat het vrij goed met me ging. Ik was toch best balvast en dat hadden we op dat moment nodig. Mijn conditie is goed. Ik denk dat ik een stap in de goede richting heb gezet. Hopelijk mag ik volgende week beginnen, want ik voel dat ik er klaar voor ben.” Zo zij De Nooijer na afloop van NEC-Excelsior (1-0).

Ook Neeskens vond dat De Nooijer er klaar voor was, want tegen zijn oude ploeg Heerenveen stond hij voor het eerst sinds maanden weer in de basis.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.