Cees Lok geslaagd voor praktijkexamen

Cees Lok heeft gisteren een forse stap gezet op weg naar het diploma Coach Betaald Voetbal. Gisteren legde hij onder toeziend oog van de KNVB-docenten Wim Koevermans en Ronald Spelbos op De Goffert met goed gevolg het praktijkexamen af.


Op de velden van De Goffert maakte Johan Neeskens gisteren plaats voor Cees Lok die de middagtraining van NEC’s eerste selectie aangreep voor zijn praktijkexamen. De 36-jarige Lok loopt dit gehele voetbalseizoen al stage bij de Nijmeegse club waarbij hij ook al enige seizoenen het tweede elftal voor zijn rekening neemt.


”Of het een voordeel is weet ik niet, maar het is in elk geval géén nadeel dat je bij je eigen club examen moet afleggen”, zo keek Lok terug op zijn succesvolle middag. ”Je bent kind aan huis, bent vertrouwd met de spelers, club en technische leiding. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen stageperiode echt uitstekend ben geholpen door Johan Neeskens, Leen Looyen en Ron de Groot.”


Over zijn praktijkexamen, waarin hij op zijn tijd de eerste selectie verbaal stevig aanpakte, was Lok gisteren redelijk tevreden. ”Je neemt zo’n training vantevoren met jezelf verschillende keren door. In de praktijk lopen sommige oefeningen exact zoals je verwachtte en andere juist helemaal niet. Dat hou je toch.”


Vandaag reist Cees Lok af naar Zeist voor een laatste driedaagse cursusbijeenkomst. Daarna volgen nog twee theorie-examens. Slaagt hij daarvoor dan mag de man, die tussen 1988 en 1998 287 duels voor NEC speelde, zich half mei coach betaald voetbal noemen.


Komend seizoen is Cees Lok in elk geval nog trainer van Jong NEC. ”Ik heb ’n harstikke mooie job en heb het nog altijd prima naar mijn zin bij Jong NEC. Toch heb ik deze cursus natuurlijk niet voor niets doorlopen. Ik heb geen planning gemaakt en denk ook helemaal niet ‘in tijd’, maar toch zal ik ooit hoofdcoach willen worden in het betaalde voetbal.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan