Omroep Gelderland blikt terug…

Januari


NEC legt in januari in Turkije op een trainingskamp een goede basis voor de tweede competitiehelft. Voor Dennis de Nooijer duurt de winterstop langer, de spits wordt geopereerd aan zijn buikwand en ligt er tien weken uit.


 


Februari
Dennis Gentenaar incasseert in februari na 644 minuten zonder tegentreffer weer een doelpunt uit tegen FC Twente. De doelman wekt de belangstelling van onder meer Club Brugge. NEC haalt deze maand 10 punten uit 4 wedstrijden en staat zelfs even vierde. Aanvoerder Danny Hesp gaat niet akkoord met een verlaagde aanbieding. Het contract met voormalig clubtopscorer Gorgi Hristov wordt niet verlengd.


 


Maart


In maart verliest NEC drie keer op rij, maar de ploeg blijft meedoen in de subtop. Erik Wegh, Ivo Rossen en Mike Owusu krijgen te horen dat ze wegmoeten bij de Nijmeegse club, die ook verder onderhandelt met Danny Hesp.


  


April


NEC doet in april goede zaken en is in de race voor Europees voetbal. In een slechte wedstrijd wordt Excelsior verslagen door een prachtige omhaal van Zico Tumba. Bij Heerenveen wordt een knappe 3-2 overwinning behaald en de beladen derby tegen Vitesse eindigt in Gelredome in een 1-1 gelijkspel. Thuis tegen FC Utrecht gaat het weer mis, het wordt 1-2. NEC overweegt de aankoop van Ajax-huurling Youssouf Hersi.


 


Mei


NEC haalt in mei Europees voetbal na een 1-0 overwinning bij RKC Waalwijk. Jarda Simr schiet NEC Europa in. Johan Neeskens blijft ondanks buitenlandse belangstelling bij NEC. Hij hekelde eerder wel aan de mentaliteit van de spelers, die zich niet zouden willen verbeteren. Aanvoerder Danny Hesp tekent bij RBC Roosendaal.


 


Juni


In juni legt NEC Arjan Ebbinge vast als opvolger van Hesp. Ook clubtopscorer Youssouf Hersi wordt nog een jaar gehuurd van Ajax. Pascal Heije komt over van RBC Roosendaal. Erik Wegh (AGOVV) en Kevin Moeliker (Stormvogels Telstar) vinden een nieuwe club. Gorgi Hristov vertrekt naar FC Zwolle.


  


Juli


NEC probeert in Juli Zico Tumba te slijten, maar de Congolese spits komt niet weg. RKC Waalwijk toont intresse in Dennis de Nooijer, maar hij blijft in Nijmegen. De voorhoede wordt nog versterkt met Fabian de Freitas, die al een jaar niet meer voetbalde.


 


Augustus


NEC kent een moeizame seizoensopening in augustus met twee nederlagen, maar in Utrecht werd met 1-0 gewonnen door een treffer van Resit Schuurman. Frank Demouge staat even buitenspel vanwege een enkelblessure. Mike Zonneveld staat even in de belangstelling van NAC Breda. NEC loot het Poolse Wisla Krakow in de UEFA-Cup. Tumba keert mogelijk terug naar zijn oude club De Graafschap.


 


September


De Europese rentree na twintig jaar van NEC in september verloopt goed. In Krakow werd slechts met 2-1 verloren. In de competitie stijgt NEC naar de subtop door zeges op FC Twente en Volendam, maar een 2-1 nederlaag tegen ADO Den Haag betekent weer een plaats in de middenmoot.


 


Oktober


De Europese droom eindigt in oktober in een desillusie. Na een 1-0 voorsprong verliest NEC thuis met 2-1 van Wisla Krakow en bovendien worden Zonneveld, Hersi en Ax van het veld gestuurd. In de competitie zakt NEC weg door een nederlaag bij AZ en een 3-0 nederlaag in De Goffert tegen NAC. Het herstel komt uit bij Heerenveen: 1-2.


 


November


NEC maakt een vrije val in november. De ploeg lijdt vier nederlagen en komt in de buurt van de nacompetitieplaatsen. Technisch directeur Leen Looyen gaat op zoek naar versterking en vindt er al een: Björn van der Doelen komt over van FC Twente en debuteert met een doelpunt tegen PSV, waarvan NEC in De Goffert met 3-2 verliest.


 


December


Met een 2-0 zege op Vitesse wordt in december het herstel ingezet. Ook wordt Heerenveen in Friesland voor de Amstel Cup uitgeschakeld. Youssouf Hersi is vlak voor tijd de matchwinner. Hersi scoort ook de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen FC Zwolle. NEC gaat als nummer 12 de winterstop in.Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.