Komst Niedzielan lijkt weer stukje dichterbij

De soap rond de Poolse spits Niedzielan blijft voortduren, maar het lijkt erop dat de international toch naar NEC komt. De speler en de Nijmeegse club zijn opnieuw in onderhandeling en lijken eruit te komen.


Gistermorgen om tien uur liep de deadline af die NEC had gesteld, maar vanuit Polen bleef het stil. Pas rond twee uur wist technisch directeur Leen Looyen contact te leggen met de Duitse zaakwaarnemer Clomb. Die kwam met het verbazingwekkende verhaal dat de spits er nog steeds niet uit was of hij een contract bij de Nijmeegse club wilde tekenen.

NEC dacht vorige week donderdag al met de speler rond te zijn, maar terug in Polen sloeg bij Niedzielan de twijfel toe. Was alles wel zo als de beoogd werkgever hem had voorgerekend? Waarom was een vriend van hem die ooit bollen had gepeld in Nederland een veel groter deel van zijn salaris kwijt aan belastingen dan hij als voetballer. Dat kon niet kloppen. Van het speciale lage tarief dat hier geldt voor internationals hadden hij en zijn zaakwaarnemer nog nooit gehoord.

Daar ligt volgens NEC ook het probleem. Vandaar dat de club gisteren de hele dag bezig was om fiscaal specialisten opnieuw de boel op een rijtje te laten zetten. “Ze snappen daar de fiscale constructie niet”, aldus voorzitter Hans van Delft.

Gisteravond was er opnieuw druk telefoonverkeer tussen Nederland en Polen en na een korte impasse wordt er weer druk gepraat. Beide partijen verwachten eruit te komen. “Waarschijnlijk rijd ik morgen vanuit Duitsland naar Polen om Niedzielan het contract voor te leggen”, aldus Clomb. “Nadat hij getekend heeft gaat het op de fax en is hij NEC’er.”

Hans van Delft durft gezien de ervaringen van de afgelopen weken de champagneflessen nog niet te openen. “Maar als ik om kwart voor elf ’s avonds nog met die jongen bezig ben, weet je dat ik hem wil hebben. We doen er alles aan om dat voor elkaar te krijgen.”

Met of zonder Niedzielan speelt NEC in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Sparta. Die wedstrijd is gisteren vastgesteld op dinsdag 3 februari.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.