Nijmegen vroeg uit de veren voor UEFA-Cup tickets

Hoe groot was de Nijmeegse gekte geweest wanneer NEC een grote naam had geloot? Die vraag is moeilijk te beantwoorden als je bedenkt dat mensen de zondagnacht bij het Goffertstadion hebben doorgebracht om een kaartje te bemachtigen voor de UEFA Cup – wedstrijd Wisla Kraków-NEC.


Rob Schevers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC, had geen grote stormloop verwacht op de kaarten voor de wedstrijd in Polen. “Vorig seizoen waren de negenhonderd kaarten voor de uitwedstrijd tegen Vitesse moeilijk aan de man te brengen. Nu betaal je veel geld voor een kaartje en is het toch een hele trip. Daarom ben ik verbaasd over de grote belangstelling.”

Gisteren gingen – officieel om 18.00 uur – de eerste 250 kaarten voor Wisla Kraków – NEC in de verkoop. Alleen voor leden van de supportersvereniging. Ongeveer vijftig mensen waren al zeker van een van die kaarten omdat ze minstens dertien van de zeventien uitwedstrijden met de bus van de supportersvereniging bezoeken. “We vonden het wel zo eerlijk om die hele trouwe supporters de kans te geven om te gaan”, aldus Schevers.

Voor de overgebleven tweehonderd kaarten was de belangstelling overweldigend. Enkele mensen brachten de nacht bij het stadion door om zeker te zijn van een kaartje. Toen er gisterochtend al ongeveer tweehonderd supporters bij De Goffert stonden besloot NEC lootjes uit te delen. Daar konden de supporters gisteravond om 18.00 uur hun kaartje mee afhalen. “Het was de beste manier”, zegt Marij Peters namens NEC. “Het is onzin om die mensen de hele dag bij het stadion te laten wachten. De eerste 250 mensen hebben zo’n lootje gekregen. Door de grote belangstelling stel je altijd mensen teleur, maar dit was de eerlijkste manier.”

Peters was goed te spreken over de sfeer. “Het is allemaal prettig verlopen. Er zijn wat spandoeken opgehangen, dat ziet er leuk uit. Bij de verkoop van kaartjes voor de wedstrijd tegen Vitesse hebben we wel meegemaakt dat er mensen om acht uur ’s ochtends bij het stadion stonden, maar supporters hebben hier nog niet eerder overnacht.”

Vandaag gaan er nog honderd kaarten in de verkoop voor leden van de HKN en woensdag zijn er 150 kaarten te koop voor iedereen die belangstelling heeft.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan