Neeskens beschikt over compleet fitte selectie

“We spelen nog zeven finales. Dit wordt de eerste.” Aan het woord is Johan Neeskens. De NEC – trainer onderkent het wezenlijke belang van de Gelderse derby tegen Vitesse nu zijn ploeg een serieuze kandidaat is voor een UEFA Cup – ticket.


Johan Neeskens kan morgen, net als vorige week tijdens de gewonnen uitwedstrijd bij Heerenveen, rekenen op zijn sterkste basiself. De NEC-selectie bevindt zich momenteel sowieso in een uiterst luxueuze positie. Niet één speler is geblesseerd dan wel geschorst.

Zelfs de maandenlang uitgeschakelde reserve-doelman Albert van der Sleen nam gisteren weer deel aan de NEC-training. De kans bestaat dat hij morgen in Gelredome op de reservebank plaatsneemt.

Voor NEC is het treffen in Arnhem dit jaar extra cruciaal. De derby is altijd beladen, maar nu staat dus ook een UEFA Cupplaats op het spel. Johan Neeskens: “NEC-Vitesse en Vitesse -NEC zijn altijd speciale wedstrijden. Een belangrijke vraag zal straks zijn: hoe koel blijven we op momenten dat de wedstrijd daar werkelijk om vraagt? Hoe rustig kunnen we blijven als de hectiek toeslaat? Misschien kunnen mijn spelers nu bewijzen dat ze ook in dat opzicht dit seizoen gegroeid zijn.”

Vitesse heeft meer problemen dan de Nijmegenaren. Behoudens de langdurig geblesseerden Hofs en Knol is ook het meespelen van verdediger Marian Zeman hoogst onzeker. Theo Janssen begint daarentegen weer in de basis. De middenvelder was tot nu toe gepasseerd sinds Edward Sturing aan het roer kwam bij de Arnhemmers.

Vermoedelijke opstelling NEC:
Gentenaar; Wisgerhof, Hesp, Wielaert, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld; Demouge en De Nooijer.

Vermoedelijk opstelling Vitesse:
Jevric; Rankovic, Cornelisse, Stefanovic, Fränkel; Martel, Van Halst, Claessens, Janssen; Amoah en Peeters.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.