21.000 (1.000 NEC-supporters)
 Claessens (Vitesse)

Vitesse : Jevric, Cornelisse, Stefanovic, Fränkel, Van Halst, Claessens (87. Rojer), Janssen, Rankovic, Martel, Peeters, Amoah
NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Leiwakabessy, Hesp, Schuurman, Zonneveld, Wielaert, Hersi, Govedarica, Demouge (89. Tumba), De Nooijer (77. Ax)

In een kwalitatief niet hoogstaaande, maar wel spannende streekderby hebben Vitesse en NEC de punten gedeeld. De Arnhemmers begonnen fel aan het duel en zagen die inzet beloond met de openingstreffer van Bob Peeters. Twee minuten na rust kwam de Nijmeegse ploeg op gelijke hoogte door Resit Schuurman. Beide teams kregen vervolgens kansen op de winnende treffer, maar aan de stand veranderde niets meer.

De Gelderse derby tussen Vitesse en NEC is altijd een beladen duel. De omstandigheden waarin beide clubs zich bevinden, gaf de wedstrijd nog een extra pikant tintje. De Arnhemmers verkeren immers in geld- en degradatienood en moeten vrezen voor een faillissement, wanneer de club mocht degraderen. De gemeenteraad stelde namelijk in een reddingsplan als voorwaarde dat de Arnhemmers op het hoogste niveau moeten blijven spelen.

Hoe anders is de situatie aan de andere kant van de Waal en de Rijn. De ploeg van Johan Neeskens is volop in de race voor Europees voetbal en kon door het puntenverlies van RKC Waalwijk en Roda JC een ferme stap in die richting zetten. De laatste keer dat NEC Europa introk was twintig jaar geleden.

Bij de Arnhemmers keerde Theo Janssen terug in de basis. Vorige week tegen Feyenoord werd de spelmaker nog gepasseerd door trainer Edward Sturing. Sturings collega Johan Neeskens stelde dezelfde elf spelers op die vorige week met 3-2 wonnen bij sc Heerenveen. Scheidsrechter Roelof Luinge, de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws door dubieuze beslissingen, was oorspronkelijk aangesteld om het duel te leiden. De Groninger koos er echter zelf voor om verstek te laten gaan, omdat hij zich niet goed genoeg kon voorbereiden door alle media-hectiek. Eric Braamhaar was zijn vervanger.

Vitesse startte sterk. De Arnhemmers zochten veelvuldig Martel op de rechterflank en probeerden van daaruit voor het doel van Dennis Gentenaar, die voor de gelegenheid zijn haar in clubkleuren had geverfd, te komen. In de twaalfde minuut zette Bob Peeters, die op het randje van buitenspel stond, zijn ploeg op voorsprong.

Halverwege de eerste helft kwamen de Arnhemmers even in de problemen, toen doelman Jevric zich verkeek op een voorzet. De sluitpost herstelde zijn foutje echter. In blessuretijd kreeg NEC de allereerste mogelijkheid. De bal belandde na wat omwegen in het strafschopgebied zomaar voor de voeten van Youssouf Hersi. Hij haalde met links uit, maar zijn schot ging hoog over.

NEC kwam na rust goed uit de kleedkamers en zette Vitesse direct onder druk. Dat resulteerde al na twee minuten in de gelijkmaker van Schuurman. Hersi legde de bal panklaar voor de inlopende verdediger, die met een hard en laag schot van achttien meter Jevric verschalkte. De Nijmegenaren hadden vervolgens een overwicht, maar creëerden geen kansen.

Vitesse kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en kreeg twee goede kansen. Eerst testte Peeters Gentenaar met een kopbal, waarna Matthew Amoah verzuimde uit de rebound te scoren. Diezelfde Amoah was daarna nog dicht bij een treffer. Hij raakte met een kopbal de lat. In de slotfase ging NEC bijna met de zege aan de haal. Dejan Stefanovic verslikte zich in een hoge bal en bracht doelman Jevric in de problemen. Hersi probeerde het met een boogbal, maar miste doel. Even daarna werd de Arnhemse sluitpost nog bijna geklopt door een van richting veranderde vrije trap van Rob Wielaert. De doelman bracht met een uitgestoken been echter redding.