Sillah (RBC) & Leiwakabessy (NEC)

RBC : De Ron, Keller, Nascimento, Oliseh, Fleur, Wooter, Van Wanrooy, Maseland
 (58. Daelemans), Piqué (83. Van Wetten), Vos, Sillah
NEC : Gentenaar, Schuurman, Wisgerhof, Hesp, Leiwakabessy, Wielaert, Govedarica, Hersi, Zonneveld, Demouge (80. Tumba), De Nooijer (60. Ax)

NEC won zaterdagavond in Roosendaal de belangrijke wedstrijd in de strijd om Europees voetbal tegen RBC met 0-2. In een matige wedstrijd scoorde Mike Zonneveld op slag van rust op aangeven van Dejan Govedarica de openingstreffer. In de 67ste minuut besliste Robbie Wielaert de wedstrijd door een vrije trap vanaf 30 meter schitterend binnen te schieten: 0-2.

Johan Neeskens kon opnieuw beschikken over een volledige selectie zonder blessuregevallen of schorsingen. Ook Dennis de Nooijer, die tegen Ajax geblesseerd het veld moest verlaten, startte in de basis.

RBC speelde behoudend en liet het initiatief aan NEC, dat daar in de eerste helft veel moeite mee had. NEC had het meeste balbezit maar kwam moeilijk door de hechte Roosendaalse defensie en creëerde dan ook nauwelijks kansen. RBC-doelman De Ron, hoefde alleen een keer handelend op te treden bij een verraderlijke vrije trap van Rob Wielaert. Dennis Gentenaar kreeg meer te doen na gevaarlijke, snelle aanvallen van RBC. Hij weerde zich echter kranig op inzetten van Henk Vos en ex-NEC’er Carlos van Wanrooy. Op slag van rust werd de score toch geopend. Dejan Govedarica zette met een schitterende pass Mike Zonneveld vrij voor De Ron. Zonneveld rondde de mooi opgezette aanval doeltreffend af: 0-1.

Het doelpunt en enkele confronterende woorden van Neeskens in de pauze voorzagen de gasten kennelijk van meer zelfbewustzijn, want in de tweede helft schudde NEC alle schroom van zich af. Het had weinig meer te duchten van de Roosendalers, die door Neeskens en Danny Hesp (in gesprek met RBC voor een contract) vooraf nog hoog werden ingeschat. Een half uur voor tijd leidde het uiterst efficiënte spel tot de beslissing via een vrije trap van Rob Wielaert. Het doelpunt van Wielaert was schitterend. Vanaf 30 meter schoot hij de bal snoeihard achter de kansloze De Ron, die voor deze vrije trap geen muur had opgesteld. In de slotfase had Patrick Ax de 0-3 op zijn schoen, maar zijn schot belandde op de paal.

De overwinning werd door de spelers en de aanwezige Nijmeegse supportersmassa uitgebreid gevierd. “Campione” en “Wij gaan Europa in” werden luidkeels ingezet door de feestvierende spelers en supporters! Volgende week zondag kan NEC een grote stap zetten richting Europees voetbal als het in de eigen Goffert FC Zwolle weet te verslaan.