Danny Hesp: Schotland, RBC of Bundesliga

Maanden geleden al meldde Danny Hesp heel principieel dat hij niet akkoord ging met welke verlaagde aanbieding van NEC dan ook. Die houding lijkt hem in de nadagen van zijn carrière geen windeieren te leggen, want hij heeft de clubs voor het uitkiezen. In Nijmegen reageerden ze de voorbije maanden eigenlijk vol onbegrip op de houding van de 34-jarige aanvoerder. Ecnomonische recessie en zware tijden of niet, maar Hesp weigerde pertinent om met NEC te gaan praten over een verlaagde aanbieding. ‘Ik ben niet van plan om in te leveren. Het is voor mij ook een principekwestie’, liet Danny Hesp al in februari van dit jaar weten.

Die principiële houding zou wel eens het voortijdige einde van zijn carrière kunnen betekenen, maar niets blijkt minder waar. Danny Hesp heeft de clubs waar hij de laatste jaren van zijn voetballoopbaan zal slijten voor het uitkiezen.

In de Schotse Premier League ligt er bij Dunfermline een contract voor hem klaar. Bij die club zou hij zijn oude trainer Jim Calderwood, die eerder in de Goffert werkzaam was, weer tegenkomen. Daarnaast heeft hij vrijdag een gesprek bij RBC Roosendaal.

Mocht ook dat niets opleveren, dan is voor hem VfL Bochum nog een optie. De club van de Nederlandse doelman Rein van Duijnhoven, wil de centrale verdediger een contract aanbieden. Of dat zal uitdraaien op Bundesliga valt echter nog te bezien, want de Bochummers zijn nog allerminst veilig.

Bron: Voetbal International

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan