NEC op weg naar weer een record

NEC is hard op weg het recordaantal punten dat de Nijmeegse club ooit in de eredivisie behaalde, te verbeteren. NEC staat momenteel na 28 wedstrijden op een gedeeld vierde plaats, samen met RKC Waalwijk. Het puntenaantal bedraagt 43.

Dat is slechts twee minder dan aan het einde van het complete vorige seizoen en zelfs al drie meer dan in 2000-2001, het eerste jaar onder het Neeskens-regime. Vorig seizoen werd NEC negende van Nederland. Het jaar daarvoor eindigde de Nijmegen Eendracht Combinatie op een dertiende stek. Slechts vijfmaal eerder behaalde NEC aan het einde van een voetbaljaargang meer punten dan de huidige 43. Het ultieme record dateert van het seizoen 1971/1972. Destijds speelde NEC liefst 53 punten bij elkaar (doorgerekend naar het driepuntensysteem). NEC sloot dat seizoen en eveneens de jaargang 1975-1976 (48 punten) als zevende af. Nog altijd een clubrecord.

Het is aan NEC, dat zondagmiddag ook de derby bij Vitesse zonder blessureleed en schorsingen overleefde, om die positie nu te verbeteren. NEC speelt tot het eind van het seizoen nog zes wedstrijden. Het programma biedt zeker perspectieven. Thuis ontmoet NEC nog FC Utrecht (27-4), Ajax (11-5) en FC Zwolle (25-5). De Nijmegenaren moeten nog op bezoek bij FC Groningen (4-5), RBC (17-5) en RKC Waalwijk (29-5).

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan